A Fradi és a Slovan a továbbjutásra, a Trnava a becsületpontra hajt

FTC.Csukaricski

A labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörének negyedik fordulójában a Ferencváros és a Slovan hazai pályán, míg a nagyszombati Spartak idegenben lép pályára csütörtökön.

A magyar bajnok a továbbjutás szempontjából fontos találkozón 18:45-től a belga Genket fogadja a Groupama Arénában, míg a korántsem ilyen jó helyzetben lévő Trnava ugyanebben az időpontban a dán Nordsjaelland otthonában vendégeskedik. A Slovan 21 órától a pozsonyi Nemzeti Futballstadionban mérkőzik a francia élvonal 5. helyén álló Lille csapatával.

Fő a koncentráció

A csoportjában öt ponttal álló Ferencváros az eddig szintén öt egységet gyűjtő Genkkel mérkőzik, így az első 0:0-s meccs után most az egyik klub komoly lépést tehet a továbbjutás felé. „Azt gondolom, hogy egy gól dönthet. Annak ellenére, hogy voltak mindkét csapatnak helyzetei, olyan nagy veszélyben nem forogtak a kapuk a belgiumi meccsen. Mindkét oldalon a biztonság volt a legfontosabb. Mondom ezt annak ellenére, hogy mi is, az ellenfél is magasan húztuk meg a védővonalat. Ez azt jelentette, hogy a magasan kezdett védekezéssel akartunk problémát okozni az ellenfélnek – nyilatkozta a meccset megelőző szerdai sajtótájékoztatón Sigér Dávid. – A szurkolók pont úgy számítanak ránk, ahogy mi is számítunk rájuk. Remélem, hogy újra olyan mérkőzést sikerül itthon lejátszani, amely után a szurkolóinknak és minden magyar kötődésű embernek pozitív érzése lesz. Ez úgy lehetséges, ha a jó játék mellett jó eredményt is érünk el” – bizakodott az FTC középpályása.

„Szerintem ez egy hasonló meccslesz, mint az első, mindkét csapatnak lesznek lehetőségei. Fontos, hogy minél jobban alkalmazkodjunk az ellenfélhez. Végig koncentráltnak kell lennünk, nem csak az első harminc, vagy az utolsó huszonöt percben. Oda kell figyelnünk az apró részletekre, a pontrúgásokra, a második labdákra” – mondta a Fradi edzője, Dejan Sztankovics, aki kiemelte nem egy-egy játékosra, hanem az egész csapatra készülnek, hiszen bármelyik futballista kifoghat jó vagy rossz napot is, de biztos benne, hogy ők tizenketten küzdenek majd a szurkolóknak köszönhetően.

A mérkőzésre, melyet az M4 Sport élőben közvetít, minden jegy elkelt, a játékvezető a fehérorosz Alekszej Kulbakov lesz.

Észszerű bátorság

Az A csoportot a 7 pontos, még veretlen Lille vezeti, mögötte pedig az első vereségét éppen Franciaországban elszenvedő Slovan áll a második helyen 6 ponttal.

„Tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük. Remélem, hogy a hazai közönség által teremtett légkör hozzá tud tenni annyi észszerű bátorságot a támadójátékunkhoz, aminek köszönhetően egy jó eredményt, győzelmet tudunk elérni. Ma még végzünk egy kis finomhangolást az edzésen és talán még kitalálunk egy olyan pontrúgás-variációt is, amellyel meglephetjük őket” – avatta be a kulisszatitkokba az újságírókat id. Vladimír Weiss, a pozsonyiak vezetőedzője, aki elmondta, hogy Lovat eltiltása mellett kisebb sérülések, betegségek nehezítik a dolgát a csapat összeállításakor.

„Természetesen jó a hangulat az öltözőben, hiszen az előző három meccsünket megnyertük. De most alaposabban fel kell készülnünk, hiszen magasabb szintű az ellenfél, mint a bajnokságban. Remélem, hogy át tudjuk vinni ezt a lendületet a csütörtöki meccsre is. Idegenben is meglátszott, hogy egy kis hiba is elég ahhoz, hogy gólt szerezzenek. Mindig alakítunk ki néhány helyzetet, ha sikerült ezekből betalálnunk, akkor képesek lehetünk a győzelemre. De főleg mentálisan nagyon fel kell készülnünk és nem szabad hibákat elkövetnünk a védekezésben” – mondta el a siker receptjét Jaromír Zmrhal, az égszínkékek bal oldali játékosa, utalva arra, hogy a Lille-ben 2:1-re elveszett mérkőzés óta mindhárom Niké ligás meccsüket magabiztosan nyerték meg.

A meccset, melyet a magyar Bogár Gergő vezet majd, az RTVS Šport élőben közvetíti.

Elkerülni a hibákat

A Trnava hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Nordsjaelland ellen, és akkor Michal Gašparík vezetőedző azt mondta, hogy a dánok a csoport legjobbjai, legalábbis taktikai szempontból mindenképpen. Ezek után nem meglepő, hogy a fogadóirodák a hazai győzelemre alig 1,3-szoros, míg a vendégsikerre 10-szeresnél is nagyobb szorzót kínálnak. „Várjuk a meccset és remélem, hogy elcsípünk egy pontot. Hazai pályán biztosan erősek, dominánsak lesznek, de felkészültünk a mélyebb védelmi vonalra és a magas letámadásra. Nem örülünk neki, hogy nulla ponttal állunk a csoportban, pedig úgy gondolom, hogy a razgradi második fél-időt leszámítva jó teljesítményt nyújtottunk és otthon a Fenerbahce és a dánok ellen is győzelemre törtünk. Valamit máshogy kell csinálnunk, hogy elkerüljük a hibákat, hogy ne kapjunk gólt és biztosabban teljesítsünk, és legyen esélyünk a gólszerzésre” – idézte a klub honlapja Kristián Koštrnát, a nagyszombatiak jobbhátvédjét.

A Spartak küldöttsége szerda dél-előtt repült Koppenhágába, majd onnan utazik tovább Farumba, a meccs helyszínére, ahol műfű fogadja majd a csapatokat. „Készültünk rá, többször is edzettünk műfüvön, hogy hozzászokjunk. Remélem, nem lesz ezzel problémánk” – nyilatkozta Gašparík az utazás előtt. A találkozó játékvezetője a finn Mohammad Al-Emara lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?