1500 eurós prémium a kassai buszsofőröknek

Kassa |

<p>Egyre nagyobb gondot okoz a sofőrhiány a Kassai Tömegközlekedési Vállalatnál (DPMK). A helyzetet úgy próbálják megoldani, hogy belépéskor 1500 euró prémiumot kínálnak az új munkatársaknak.</p>

A tömegközlekedési vállalattól kapott információk szerint egy hónappal ezelőtt 404 buszsofőr állandó, 27 pedig meghatározott időre szóló szerződéssel dolgozott. Villamosvezetőből jóval kevesebb, mindössze 97 volt. „A munkaerőpiacon alig találni buszsofőrt, havonta átlag egy ember érdeklődik az állás iránt. És a helyzet sajnos egyre romlik” – tudtuk meg a DPMK-tól. A vállalat már jó ideje különféle extra juttatásokkal próbálja csalogatni a munkaerőt, de a hiába. „Akinek C kategóriás jogosítványa van, ingyenes átképzésen megszerezheti a D kategóriás engedélyt, de a szerződés aláírása után legalább öt évig nálunk kell dolgoznia” – mondta Michaela Karaffová, a vállalat szóvivője. A jelentkezőket továbbá azzal próbálták motiválni, hogy ha valaki új munkatársat hoz a vállalathoz, a leendő kolléga szerződésének aláírásakor 100 eurót kap, és ha az új kolléga legalább egy évig ott marad, aki a céghez hozta, további 50 eurót kap évente. „Újdonság, hogy a munkahely iránt érdeklődőket, de a már nálunk dolgozó sofőröket is 1500 eurós ún. stabilizációs hozzájárulással fogjuk motiválni. Az összeg első részét az első munkaév letöltése után megkapják, a maradékot az ötödik év után” – magyarázta Karaffová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?