Zenészbojkott az új Grammy-szabályok miatt

New York |

<p>Bojkottot hirdetett a Grammy-díjkiosztást közvetítő CBS tévétársaság ellen a díjkategóriákat megkurtító új szabályzat miatti tiltakozásul egy zenészekből alakult koalíció.</p>

"Arra fogjuk kérni az embereket, hogy ne nézzék a CBS-t, bojkottálják a szponzorait, és írjanak nekik" - jelentette be Bobby Sanabria Grammy-jelölt latindzsessz-zenész, a koalíció vezetője.

A zenészek azt nehezményezik, hogy a Grammy-díjakról döntő Recording Academy áprilisban 109-ről 78-ra csökkentette a díjkategóriák számát. Sanabria szerint a döntés a lemezakadémia tagjainak tudta nélkül született. A szövetség vezetője egyúttal rasszistának nevezte a lépést, mert szerinte az elsősorban az etnikai zenei kategóriákat érinti.

Hangsúlyozta, hogy az akadémia még mindig visszaállíthatja a kategóriákat. Elfogadhatatlannak tartotta ugyanakkor, hogy egy próbaév után vizsgálják felül ismét a kategóriákat. Jelezte, hogy jogi lépésekre készül.

A CBS februárban közvetíti a Grammy-gálát Los Angelesből.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?