Újabb látogatócsúcs a Művészetek Völgyében

ss

Idén a tavalyi rekordot is megdöntötték a nézők Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválján.

A Művészetek Völgyébe tíz nap alatt 148 ezren látogattak el, 28 ezerrel többen, mint tavaly. A fesztivált július 21-én a Bohemian Betyars koncertjével nyitották, és 30-án a Quimbyvel zárták.

A kettő között olyan előadókat és zenekarokat láthatott a közönség, mint a 30Y, az Aurevoir, a 10 éves Bagossy Brothers Company, a Blahalouisiana, a Budapest Bár, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, Csík–Presser–Karácsony Dal a miénk 2.0 című előadása, az Elefánt, az Esti Kornél, a Hiperkarma, az Irie Maffia, a Margaret Island, a Lóci Játszik, a Vad Fruttik, a különleges, félakusztikus koncerttel érkező Punnany Massif – akik először játszottak a Völgyben – és a szintén elsőbálozónak számító Bëlga.

A szervezők közleménye szerint az idei legfiatalabb látogató 5 hetes volt, a legidősebb pedig 84.A fesztiválon 150 önkéntes segített abban, hogy a közönség önfeledten szórakozhasson. A színházrajongók idén 35 előadásra ülhettek be, amelyre már délutántól sorban álltak az érdeklődők. Volt olyan darab, amit végül kétszer is eljátszottak az idén debütált Színház Színpad Templomban. A Harcsa Veronika Udvar már reggelente megtelt jógázókkal – a legtöbb napon 100-nál is többen indították itt mozgással a napot –, de a BalatonBIKE365 biciklitúráira is mindig beteltek a helyek.

A fesztiválon tartották meg a Némafilmhez filmzenét! döntőjét is, amelynek nyertesei Ocsovay Domján a Dódi karrierje című filmre szerzett zenével és Dénes Ábel a Mackó úr kalandjai megzenésítésével.

A Művészetek Völgye Fesztivált jövőre július 19. és 28. között tartják Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. Aki már most tudja, hogy 2024-ben is a Völgyben a helye, az a www.muveszetekvolgye.hu-n kedvezményes áron szerezheti be jövő évi bérletét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?