Tovább épül a fal a Pink Floyd tagjai között

dd

Márciusban lesz 50 éves a Pink Floyd legendás Dark Side of The Moon albuma. Sokan számítottunk arra, hogy a jubileum alkalmából a két dudás, Roger Waters és David Gilmour végre összeölelkezik a csárdában, de az elmúlt napok történései alapján erre nincs esély.

Köztudott, hogy a Pink Floyd két alapítója hosszú ideje nem beszél egymással, arra viszont még nem volt példa, hogy egy világhírű zenekar egykori tagja újra felvegyen egy korszakalkotó albumot a többiek tudta nélkül. Roger Waters elkészítette a Dark Side of the Moon új változatát, amely „a mű eredeti jelentését igyekszik jobban kidomborítani, mind zenei, mind spirituális értelemben, és nincsenek rajta rock and roll gitárszólók”. Vagyis Waters kiiktatta Gilmour ikonikus szólóit a lemezről.

Az új verzióból egyelőre csak néhány újságíró hallhatott részleteket azon a sajtótájékoztatón, amelyet Waters hívott össze hétfőn. A találkozó meglehetősen balul sült el, mivel az újságírók azt is megkérdezték a rocksztártól, miért foglalkozik mostanában annyit a világpolitikával a zene helyett. „Mert az vagyok, aki vagyok. Ha nem lennének markáns politikai nézeteim, nem írtam volna meg a Dark Side of the Moont, a The Wallt, a Wish You Were Here-t, az Amused to Death-t, vagy az összes többi művemet sem” – hangzott a válasz két nappal azelőtt, hogy Waters az ENSZ Biztonsági Tanácsának értekezletén egy videóbejelentkezésben kifejtette véleményét a háborúval kapcsolatban. Kiifejtette, hogy nem helyesli ugyan az orosz inváziót, de azt Ukrajna provokálta ki korábbi lépéseivel. Nem titok egyébként, hogy a erre a véleménynyilvánításra az orosz külügy kérte fel Waterst.

David Gilmour már hétfőn elítélte egykori zenésztársa nézeteit. Az első kritka nem is tőle, hanem feleségétől, Polly Samsontól érkezett, aki többek közt antiszemita Putyin-mentegetőnek titulálta Waterst az egyik közösségi oldalon, és véleményét férje is megosztotta. Waters visszautasította a rágalmazást és jogi válaszlépésre készül.

A Pink Floyd tavaly áprilisban, 28 év után adott ki új dalt egy ukrán rocksztár, Andrij Khlivnyuk katonaruhás videójára reagálva, aki egy népdalt énekelt a felvételen. Hangját összemixelték az Gilmour által szerzett zenével. A bevételt Ukrajna megsegítésére ajánlották fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?