Programajánló: Bemutatók az eSzínházon

Egy piaci nap

Az eSzínház internetes platform magyar színházakat fog össze. Felvételről sugárzott előadásokat kínál és színházpremierekre is válthatunk jegyet, melyet a színházi bemutatóval egy időben, élőben közvetítenek a platformon. Az elkövetkező héten egy bemutatóval és egy élő közvetítéssel is készül a platform.

 

 


 

Az Egy piaci nap a Radnóti Színház előadásában

A történet 1946-ban játszódik Kunvadason, mely egy fiktív magyar falu Szolnok közelében. Nemrég ért véget a második világháború, és a deportált zsidók közül csak kevesen tértek haza. Hadnagy Sándort, a falusi tanítót, háborús bűnökkel vádolják meg, és politikai csaták kereszttüzébe kerül. Eközben egyre jobban lángra kap a lincshangulat. A szegénység és az éhezés hisztériát generál, a falusiak pedig ellenséget keresnek: csapattá szerveződnek, és nekiindulnak, hogy a saját mércéjük szerint igazságot szolgáltassanak. A történelem pedig rövid időn belül megismétli önmagát. Závada Pál valós eseményekből és eredeti dokumentumokból kiindulva írta meg az Egy piaci nap című regényét, melyet a szerzővel együtt Mohácsi János és Mohácsi István alkalmaztak színpadra.

Időpont: február 10., csütörtök 19:00

 

az Örkény István Színház előadás

Rubens és a nemeuklideszi asszonyok az Örkény István Színház előadásában

Esterházy Péter drámáját a szerző Hasnyálmirigynapló című szövegének felhasználásával Komán Attila és Dohy Balázs dolgozták át. Mi a nagyobb, a halál vagy a rák? Lehet-e a világ legnagyobb festője közepes halott? Lefesthető-e a világ? Lehet-e, szabad-e, kell-e örülni az életnek? Mellékkérdés: mi az élet? Ezeket a kérdéseket veti fel a darab, természetesen Esterházy Péter szellemében. A darabot Dohy Balázs rendezte, Rubens szerepében Pogány Judit látható.

 

Időpont: február 15., kedd 19:30

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?