Mick Jagger 80 éves

ss

Ma ünnepli 80. születésnapját Mick Jagger, a Rolling Stones zenekar legendás frontembere. 

Ebből az nyolc évtizedből Jagger bő hatot gyakorlatilag a színpadon töltött, és egyáltalán nem tűnik úgy, hogy nyugdíjba készülne. A Rolling Stones tavaly monumentális világkörüli turnéval ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját, amely nemes egyszerűséggel a Sixty címszó alatt futott, és az értékelések szerint ez a csapat továbbra is a világ legjobb rockzenekara.

A Rolling Stones rajongótáborában vannak nagypapák és nagymamák is – ahogyan a színpadon levő zenészek többsége is nagypapa –, de ez távolról sem jelenti azt, hogy egy nyugdíjasklub összejövetelére vált jegyet a nagyérdemű. 

Mick Jagger – teljes nevén Sir Michael Phillip Jagger – 1943. július 26-án az angliai Dartford városában született. Apja, Basil Fanshowe Jagger tornatanár volt, anyja, Eva Ensley Mary Scutts pedig a brit Konzervatív Párt kötelékében dolgozott.  Ez azért érdekes, mert Mick Jaggerről – különösen pályafutása korai éveiben – egy olyan kép alakult ki, mint aki a külvárosi mukásnegyedeiből érkező rosszfiú, holott családi hátterét tekintve ennek nem sok köze volt a valósághoz.

Nevükhöz olyan klasszikus szerzemények fűződnek, mint az (I Can’t Get No) Satisfaction, Sympathy for the Devil, Brown Sugar, vagy a Honky Tonk Woman. A sor sokáig folytatható, de igazából semmi értelme, mert mindenki tudja, hogy a világ egyik legfontosabb rock and roll zenekarának nincs már mit bizonyítania.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?