Meghalt Fritz Wepper, Derrick felügyelő jobbkeze

dd

Elhunyt Fritz Wepper német színész, aki a nálunk is rendkívül sikeres Derrick című német bűnügyi sorozatban alakította Harry Klein felügyelőt. A 82 éves művész egy bajorországi hospice házban töltötte élete utolsó heteit.

Fritz Wepper egészségi állapota jó ideje hanyatlott, nemrég egy daganatot is diagnosztizáltak nála. Testvére, a szintén színész Elmar Wepper tavaly novemberi temetésén már csak kerekesszékben tudott részt venni, nemrég pedig úgy döntött, hogy nem kér a további kórházi kezelésekből.

Wepper már tinédzserkorában kapott kisebb filmszerepeket, és azon német színészek egyike volt, aki később a nemzetközi porondon is sikeres lett. Játszott többek közt A híd című háborúellenes filmben, amely Golden Globe-díjat kapott, valamint Bob Fosse 1972-es Oscar-díjas Kabaréjában Liza Minnellivel. A világhírt azonban kétségkívül Harry Klein felügyelő karaktere hozta meg számára, akit a Derrick című ZDF-es tévésorozatban alakított 1974 és 1998 között, azaz huszonnégy éven keresztül, összesen 281 epizódban. A címszerepet Horst Tappert játszotta, aki 2008-ban, 85 éves korában hunyt el.

A Derrick a német közszolgálati televízió legnagyobb nemzetközi sikere lett, több mint száz országban láthatták a nézők, és világszerte milliók rajongtak a táskás szemű nyomozóért, aki nem pofozkodott vagy lövöldözött,  mégis tömegeket ültetett esténként a tévé elé. Harry Klein pedig kiválóan asszisztált neki ehhez, sőt néhányszor ő fogott szimatot, illetve ő mentette meg főnöke életét.

Fritz Wepper később emlékezetes alakítást nyújtott a Te szent ég! című ADR-vígjátéksorozatban is, amelyben egy minden hájjal megkent polgármestert játszott 2002 és 2021 között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?