Majdnem 11 millió dollárt hozott a Marilyn Monroe-relikviák háromnapos árverése

Los Angeles |

<p>Majdnem 11 millió dollárt hozott a Marilyn Monroe-relikviák háromnapos árverése - írta a Julien&#39;s aukciósház honlapján.</p>

Az 54 éve elhunyt hollywoodi díva hajdani személyes tárgyait csütörtökön kezdték árverezni, ekkor kelt el a legendás, testhezálló ruha, melyben 1962-ben Kennedy elnököt köszöntötte 45. születésnapján. Ez a darab volt az aukció legfényesebb csillaga: 4,8 millió dollárt fizetett ki érte a Ripley's Believe It or Not amerikai cég, amely különlegességeket gyűjt és állít ki.

Egy gyémántokkal kirakott, Blancpain márkájú óra 225 ezer dollárt hozott, maga a svájci gyártó vásárolta vissza. Tommy Hilfiger divattervezőnek 188 ezer dollárt ért egy kis estélyi táska, benne rúzs, púderecset, fésű és cigaretta, feleségének vásárolta meg a relikviát.

A Van, aki forrón szereti című filmben viselt fekete koktélruha 450 ezer dollárért talált gazdára, a Niagara című, 1953-as filmben feltűnt hálóing 59 ezer dollárért kelt el. A színésznő 1962-es telefonszámos notesze 30 ezer dollárt ért egy vevőnek, aláírt jogosítványa 19 ezer dollárt.

Marilyn Monroe 36 éves korában, 1962. augusztus 5-én halt meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?