Júliusban Pozsonyba jön az AC/DC

dd

Minden idők leghangosabb boogie-zenekara bejelentette a várva várt Power Up-turné állomásait. Nagy meglepetésre a 21 európai nagyvárost tartalmazó listán sem Prága, sem Budapest nem szerepel, Pozsony viszont igen.

A koncert július 21-én lesz egy merészen kiválasztott helyszínen, a Vajnory reptéren, ahová vélhetően nagy nemzetközi tömeget várnak a szervezők. A jegyárusítás pénteken kezdődik. Az AC/DC még soha nem járt nálunk, és a legoptimistább rajongók se gondolták volna, hogy ez a helyzet változhat.

Már a 2020-as Power Up album megjelenése is maga volt a csoda, mert kevés zenekar ment át annyi szenvedésen, mint Angus Young bandája az utóbbi tíz évben. Ma, 68 évesen a legendás gitáros az AC/DC egyetlen élő alapító tagja. Végig kellett néznie bátyja leépülését és halálát – a demencia különösen gonosz betegség. Malcolm Young helyére unokatestvére, Stevie Young lépett, 2015-ben Phil Rudd dobost házi őrizetre ítélték drogügyek miatt, Cliff Williams basszusgitáros pedig visszavonult. A 2016-os turnéjukat félbe kellett szakítaniuk, mert Brian Johnson énekest orvosai figyelmeztették, hogy megsiketülhet, ha folytatja. Aztán helyretették a hallását (kapott valami csodakészüléket), Stevie jól bevált a ritmusgitáros poszton, Cliff Williams helyére megtalálták Chris Chaney-t, az új dobos pedig Matt Laug. Ez a turné 2020 végén kezdődött volna, de a pandémia közbeszólt.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon kell-e élőben látnunk ezt a megtépázott formációt. A válaszunk egyértelmű: igen. Az AC/DC azt a fajta állandóságot képviseli a rockzenében, aminek hiányára csak akkor döbbenünk rá, ha sokáig nem jutunk hozzá. Pedig még arról is évtizedes vita folyik, hogy egyáltalán milyen stílust képviselnek. Hard rock, blues-rock, heavy metal: mindegy is, mert a riffalapú rockzenében teljesen egyedülállót alkottak az elmúlt ötven évben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?