Jancsó Miklóssal fog filmezni az Ifjú Szivek

<p>Jancsó Miklós rendezővel forgat augusztusban az Ifjú Szivek Magyar Táncegyüttes. A magyar filmművészet 88 esztendős, örökifjú lelkű egyénisége Oda az igazság címmel készíti legújabb filmjét, amelynek főhőse a magyar történelem legendás uralkodója, Mátyás király lesz.</p>

Hégli Dusán, az Ifjú Szivek művészeti vezetője és koreográfusa lapunknak elmondta: augusztus első felében 10-12 forgatási napon dolgoznak a filmben, a forgatás színhelye az alsó-ausztriai Rappottenstein vára lesz. Egyetlen profi táncegyüttesünket Novák Ferenc, Tata ajánlotta a rendező figyelmébe. „Novák Tata több alkalommal dolgozott már együtt Jancsó Miklóssal. Mivel az elmúlt egy évben nekünk is volt Tatával jó pár közös munkánk, nagyon megkedvelte a társaságot, és ő ajánlott bennünket Jancsó Miklósnak. Tata társalkotóként velem is számol” – árulta el Hégli Dusán.
Az Ifjú Sziveket a néptánc avatott tolmácsolójaként ismeri a hazai és a határokon túli közönség – a magyar filmtörténet meghatározó alakjának számító rendező legújabb munkájában azonban nem a megszokott szerepkörükben mutatkoznak be a Szivek táncosai. A reneszánsz idejében játszódó történethez korabeli táncokat és koreografált mozdulatsorokat kér tőlük Jancsó Miklós.
Az Ifjú Sziveknek ez lesz az első játékfilmes szereplése. A kérdésre, hogy milyen várakozással tekint az együttes a forgatásra, Hégli Dusán így válaszolt: „Engem személy szerint azért is nagyon érdekel, mert a legutóbbi műsorunkban, a Tánc húros hangszerekre, ütőkre és zongorára címűben mi is alkalmaztuk a filmes, illetve a videotechnikát, és továbbra is szeretnénk vele foglalkozni. Ezért is izgalmas lehetőség részt venni egy ilyen filmes alkotói munkában. Másrészt nagy megtiszteltetés számunkra, hogy együtt dolgozhatunk Jancsó Miklóssal, és mellette olyan művészekkel, mint Cserhalmi György vagy Mucsi Zoltán. Ilyen személyiségekkel két hetet együtt tölteni egy munkafolyamatban, azt hiszem, mindenki számára komoly kihívás.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?