Indul az Art Film Fest

Kassa |

<p>Ma kezdődik és június 25-ig tart Szlovákia egyik legjelesebb filmes eseménye, a népszerű Art Film Fest, melynek idei, 24. évfolyamát új helyszínen, Kassán tartják.</p>

Koncepciójában nem változik a szemle, továbbra is igényes művészfilmeket kíván bemutatni; megmaradt összes eddigi szekciója, sőt két újjal bővült is. Az egyik a Be2Can Starter: ebbe a programszekcióba olyan mozgóképeket soroltak be, amelyek a kontinens legelőkelőbb fesztiváljain – Velencében, Berlinben és Cannes-ban – sikerrel szerepeltek. A másik új szekcióval – mely a Variety Art Film Choice nevet kapta – a legigényesebb nézők kedvébe szeretnének járni. Ebbe a világ egyik legnagyobb presztízsű filmes újságjának szerkesztői és kritikusai válogatnak művészetről szóló alkotásokat. Az Art Film Festet ma 21 órakor a Kunsthalléban nyitják meg a Florence – A tökéletlen hang című filmmel, Meryl Streep és Hugh Grant főszereplésével. Az Art Film egyik nagy slágere az idei cannes-i fesztiválon Aranypálmával díjazott opus lesz, az I, Daniel Blake című Ken Loach-film Hayley Squiresszel, Micky McGregorral és Dave Johnsszal a főbb szerepekben. Azért is lesz hangos visszhangja a filmnek a kassai mustrán, mert a vetítésen Dave Johns is jelen lesz. Nem csak ő vonul végig a kassai vörös szőnyegen. Színészmisszió díjat vesz át az Art Filmen Karel Roden cseh színész, Lazar Ristovski szerb színész és rendező. Aranykamera díjjal pedig két legendás filmest ismernek el. Stephen Daldry brit rendezőt és forgatókönyvírót (nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint A felolvasó, a Billy Elliot, Az órák vagy a Trash). Továbbá Sir Alan Parkert, az egyik legjelesebb brit rendezőt, aki Amerikában is dolgozik. Legismertebb munkája a Oscar-, Aranyglóbusz és BAFTA-díjas angol–amerikai Éjféli expressz, Brad Davis és John Hurt felejthetetlen, remek alakításával. A játékfilmek nemzetközi versenyének zsűrijében is lesznek sztárok, köztük Kerekes Vica színésznő, Kati Outinen finn színésznő, Lorenzo Vigas venezuelai rendező, akit tavaly Desde alá (Távolról) című rendezéséért a velencei filmfesztivál fődíjával jutalmaztak – rendezésével először nyerte el latin-amerikai film az Aranyoroszlán díjat. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?