Helybe szállítják a fesztivált

Komárom |

<p>A tavalyi sikeren felbuzdulva idén ismét Komáromot választották a Pozsonyi Jazznapok egyik kihelyezett helyszínéül a rendezők.</p>

Október 23-án koncertet ad a városban a David Hodek Band, a magyarországi Singas Projekt és a kanadai Souljazz Orchestra.

A tegnapi sajtótájékoztatón Peter Lipa és Pavel Danek átlagon felülinek nevezte a várossal való együttműködést. „Az első alkalommal elért háromszázas nézőszám igen jónak mondható egy jazzkoncert esetében, az pedig egyenesen fantasztikus, hogy Maceo Parkert, aki tavasszal a Komáromi Napok keretében lépett fel, 5000 ember hallgatta a Klapka téren“ - mondta Pavel Danek. A program összeállítása során a tavalyihoz hasonlóan abból indultak ki, hogy legyen egy régióbeli, egy magyarországi és egy nagyvilágból érkező zenekar. „A kihelyezett helyszíneken ugyanolyan színvonalas műsort kínálunk, mint Pozsonyban, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a fellépők többnyire bemutatkoznak a fővárosban is“ - tette hozzá Peter Lipa.

A csodagyereknek számító komáromi Hodek Dávid ezúttal harmadmagával lép színpadra, Tóth Viktor szaxofonos és Szandai Mátyás nagybőgős társaságában, ami Lipa szerint igényesebb feladatot ró a fiatal dobosra. A Singas Projectről megjegyezte: a zenekar énekese, Berger Dalma mindig előáll valami váratlannal, gyakran magukat a szervezőket is meglepi. Bizonyára így lesz ez Komáromban is. A kanadai Souljazz Orchestra zenéje a hatvanas-hetvenes évek groove és jazzfunk zene legizgalmasabb időszakára emlékeztet. A végeredmény a funky, a jazz, az afrikai és latin alapok keveréke.

Az október 23-ai koncert helyszíne a Duna rakparton lévő Danubius kollégium.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?