Gombaszög a fiatal, feltörekvő zenekaroké idén

mm

Van néhány klasszikus húzónév az idei kínálatban, de a kísérletező kedvű formációk hiányára sem panaszkodhatunk, a táncházak kedvelői pedig kimondottan élvezhetik a tábort. Emellett több, a közelmúltban bemutatott független színházi produkciót nézhetünk meg, és az alternatív performatív zsánerek képviselőivel is találkozhatunk.

Nézzük elsőként a húzóneveket: lesz Ossian, majd Beton.Hofi csütörtökön, pénteken Azahriah ad koncertet, majd a Bohemian Betyars lépnek színpadra. Szombaton minden bizonnyal Pál-Baláž Karmen és Rúzsa Magdi koncertjeire váltanak a legtöbben jegyet – mindketten a Csemadok Színpadon énekelnek majd.

A Petőfi Színpad a magyar könnyűzenei szcéna feltörekvő előadóiból nyújt válogatást, akiket idén első alkalommal a budapesti Hajógyár hoz el a gombaszögi fesztiválozóknak. Kedd este koncertet ad a Flanger Kids, a budapesti alternatív zene nagyreményű electro-pop duója, őket a már ismertebb Analog Balaton követi. Szerdán a Blahaluisiana, majd az Ivan and the Parazol lép fel, csütörtökön a magyar könnyűzene egy üde színfoltja, a népzenei dallamokat elektronikussal vegyítő zeneszerző-előadó, Takács Dorina ad koncertet, aki Дeva néven vált ismertté. Ugyanezen a napon, a tábor már visszatérő vendégeként a Bëlga lép fel. Érdemes odafigyelni a Damara koncertjére is pénteken, szombaton pedig a Hiperkarmának örülhetünk. Hadd említsük meg a Vajdaságból érkező, a ska hullámain evező Sin Seekast is, akikket a Szifon Színpadon nézhetünk meg szerdán, a koncertjüket megelőzően pedig beszélgetünk is velük.

A Folkszöglet programkínálata idén is ínycsiklandozó. Kedd este a rozsnyói Sajó Banda muzsikál, holnap a magyarországi oláhcigány zenét játszó Romengo és Lakatos Mónika lépnek fel. Csütörtökön a moldvai csángó, román és cigány dallamokon alapuló, ritmusos tánczenét játszó Fanfara Complexa játszik, bemutatkozik három nemrég alakult hazai formáció, a File banda, a Húros Banda és a Ghymesi Igricek, míg pénteken Herczku Ágnes mutatja be Hozomány – Magyarvista című albumát, majd a népzenei és komoly zenei elemekkel gazdagított klezmert játszó Kaschauer Klezmer Band is fellép.

A Pajtaszínház szokás szerint az igényes szórakozás és a gazdag műfaji paletta színhelye. Szerdán a City Reboot Polgári társulás játssza Hajdú Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című darabját, majd a Dialóg nonprofit szervezet nemrég bemutatott Soóky László monodrámáját, a Meg a sátán, meg én című előadást nézhetjük meg Harsányi Attila előadásában. Másnap a Trepp Platform adja elő az Oly korban éltem én című előadását. Fellép Kovács Ákos is, akit nem csak DJ-ként, hanem a Szaval a jó öreg csallóközi című rímes szociológiai mélyfúrás elkövetőjeként is ismerhetünk. Lesz bábjáték is, mégpedig a közkedvelt magyar bábművész, Fabók Mariann előadásában. Szombaton Korpás Éva népdalénekes mutatja be Piripotty című frissen megjelent gyerekalbumát, de lesz slam poetry is, és a táborozók részleteket nézhetnek meg a Molnár Csaba rendezésében készülő Pressburg sorozatból, majd beszélgethetnek az alkotókkal és a színészekkel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?