Ben Affleck az új Batman

<p>Ben Affleck játsza Batmant az Acélember egyelőre cím nélküli folytatásában, jelentette be a Warner Bros. Affleck ezzel a nyolcadik színész, aki magára ölti a denevérember jelmezét.&nbsp;</p>

A kétszeres Oscar-díjas Affleck (Good Will Hunting, Az Argo-akció) érdekes választás a stúdió részéről. Ugyan kétségkívül megvannak a színészi kvalitásai, mégis inkább rendezőként tudott Hollywood élvonalába kerülni. Ráadásul sosem játszott még meggyőzően egy olyan sötét karaktert, amilyet a Nolan-filmek után a rajongók elvárnak, akik meglehetősen negatívan fogadták a Warner bejelentését. 
 Többek között talán azért is, mert még sokakban elevenen élhet a Ben Affleck főszereplésével készült, 2003-ban jogosan bukó képregény film, a Daredevil. Ugyan a reakciók még mindig elmaradnak attól a negatív hullámtól, amit annak idején Val Kilmer-Michael Keaton váltás generált, a stúdiónak mégis lehet némi oka az aggodalomra. Igaz, hasonló volt a helyzet a Sötét lovag második részének esetében is, hiszen Jack Nicholson ikonikus Joker-figurája után a rajongók erőteljesen adtak hangot nemtetszésüknek Heath Ledger szerződtetése kapcsán. Hasonló cipőben jár most Affleck is, de könnyen előfordulhat, hogy ismét a Warnernek lesz igaza.
  „Tudtuk, hogy a DC Comics tartósan legnépszerűbb szuperhősének megformálásához egy rendkívüli színészre van szükségünk, és Ben Affleck tökéletesen illik az általunk elképzelt képbe – nyilatkozta Greg Silverman, a Warner Bros. elnöke. A Warner és Affleck kapcsolata évek óta meglehetősen erős, melynek nyilván az sem ártott, hogy a stúdió a 2006-os Scorsese film, a Tégla után Affleck Argojával újra elhozhatta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat.  
 „Ben érdekes ellensúlyozása Henry Superman karakterének. Birtokában van azoknak a színészi képességnek, melyek lehetővé teszik egy olyan többrétegű karakter megalkotását, aki idősebb és bölcsebb Clark Kentnél, aki magán viseli a bűnüldözés sebeit, de megtartja a milliárdos Bruce Wayne sármját.” – mondta Snyder. „Alig várom, hogy vele dolgozhassak.” 
 A csütörtöki bejelentés iróniája, hogy a Warner Bros. Afflecket szerette volna felkérni Az Igazság Ligája rendezésére, azonban a mostani szerepvállalása erősen megkérdőjelezi ennek lehetőségét. Az eredeti tervek szerint Christian Balet akarták megnyerni Bruce Wayne szerepére, ő azonban visszautasította az ötven millió dolláros ajánlatot.
 Ugyan a stúdió még nem jelentette be hivatalosan, de Affleck szerződtetése minden bizonnyal nem egy filmre szól, hiszen Az Igazság Ligája erősen épít Batman karakterére. Így ha a Batman vs. Superman munkacím alatt futó film nem lesz hatalmas bukás, a rajongóknak hosszú távon kell számolniuk Affleckkel. A 2015. július 15-én bemutatásra kerülő filmet, melyet alig egy hónapja a Comic-Conon lepleztek le Az acélember direktora, Zack Snyder rendezi, forgatókönyvét pedig az a David S. Goyer írja, aki legutóbbi Superman mozi mellett Christopher Nolan Batman-filmjein is dolgozott. A folytatásban visszatér Henry Cavill, Amy Adams és Diane Lane is. Horváth Gergő 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?