A Gorlo Volka nyerte a könnyűzenei szemlét

ee
Vásárút |

Csütörtökön Vásárúton rendezték meg a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle döntőjét. A Kárpát-medencei Öröm a zene tehetséggondozó program felvidéki fordulójának győztese a gútai Gorlo Volka zenekar lett. 

A program szlovákiai fordulójának célja a helyi magyar könnyűzenei tehetségek felkarolása, de idén már a Magyarországról érkezett jelentkezéseket sem utasították vissza. A döntőbe tíz produkció jutott be, végül nyolcan vállalták a megmérettetést.

"Még nem jutunk szóhoz - egyensúlyozni próbálunk a mérhetetlen hála és az örömkönnyek közé kifeszített kötélen. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy gratuláljunk a többi résztvevőnek is, akikkel feltételezhetően és remélhetőleg hosszútávú szakmai kapcsolatok alapjait is lefektettük ma; valamint megköszönjük a zsűri kedves, és rendkívül pozitív visszajelzéseit. Tanácsaikat, észrevételeiket igyekszünk megfogadni!" - írta Facebook-oldalán a zenekar. 

A Gorlo Volka meghívást kapott a 2022. évi Öröm a Zene Tehetségkutató magyarországi döntőjébe, ahol a résztvevők 3 millió forint értékű fődíjért muzsikálhatnak. Az atempo.sk kiemelt médiamegjelenést biztosít számukra egy éven keresztül. Balázs Sziszka a Hangfoglaló program kezdő zenekarok segítésére kiírt pályázatának megírását vállalta a zenekar részére, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete  (SZMAZE) pedig egy éves kiemelt médiamegjelenést biztosít nekik Facebook csoportjában. Kovács Ákos, az egyik zsűritag jóvoltából ősszel felléphetnek a dunaszerdahelyi NFG klubban. Egy másik zsűritag, a Ladánybene 27 együttes vezetője, Bodnár Tibor jövő nyáron egy  Ladánybene 27- nagykoncert előzenekarának invitálja őket.  

A második helyet a krasznahorkaváraljai HoryZone kaparintotta meg, akik Pap Tibor jóvoltából stúdióidőt nyertek, továbbá részt vehetnek az idei tatabányai Peron Music Tehetségkutatón. Michnya Róbert zsűritag egy fellépéssel jutalmazta őket a nagymegyeri Big Man Pubba, Kovács Ákos pedig az NFG-be. Balázs Sziszka nekik is felajánlotta a Hangfoglaló program kezdő zenekarok segítésére kiírt pályázatának megírását, továbbá a basszusgitárosuk részt vehet a jövő évi Gitármánia táborba.

A harmadik helyet a zselízi PerTwo szerezte meg, akiknek Schmiedl Tamás, a Moby Dick zenekar frontembere 3 vagy több dal rögzítése esetén 1 dalt ingyen, komplett elkészít a soporoni MD Stúdióban. Ezenkívül a SZMAZE egy éves kiemelt médiamegjelenést biztosít Facebook-csoportjában számukra. Vida Igor, aki szintén részt vett a zsűri munkájában,  a jövő évi Samaria Jazz Fesztiválra hívta meg a zenekart, Kovács Ákos pedig idén ősszel az NFG klubba. Balázs Sziszka a zselízieknek is vállalja az említett pályázat ingyenes megírását.

Egyéb díjak is gazdára találtak: a 17 éves pázmándi Herter Skylar szintén felléphet az NFG klubban, illetve a nagymegyeri Big Man Pubban, ahogyan Balázs Sziszka is elvállalta számára a pályázatírást. A dunaszerdahelyi Cloudburst Puss Tamás jóvoltából felléphet a Phoenix RT tavaszi koncertkörútjának néhány állomásán, továbbá Michnya Róbert ajánlata alapján a Big Man Pubban.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?