Zselízen nulláról kezdtek, már tizenegy pontnál tartanak

zselizifoci

Tavaly ősszel vereséget vereségre halmoztak, idén tavasszal reményt keltő játékkal már tizenegy pontot gyűjtöttek be, (mini)sikersorozatuknak köszönhetően elkerültek a sereghajtó pozíciójából az egykor szebb napokat megélt zselíziek.

Az idén százhat esztendős klubnál a téli holt idényben nagy horderejű változásokra került sor. Új vezetőség alakult, új összetételű szakmai stáb, élén Viktor Konvický vezetőedzővel irányítja a több poszton erősödött a játékoskeretet. „Zselíz futballváros. A hagyományok köteleznek. Száz fiatal alkotja az utánpótlást. Fejlődésüket, tehetségük kiteljesedését felnőttként az alacsonyabb osztályokban való téblábolás nem biztosíthatja. Nem nézhettem, nézhettük ölbe tett kézzel a mélyrepülést. A jelen, de a jövő érdekében is lépnünk kellett. Összedugtuk a fejünket, s elkezdtük a munkát. Már az elején egyértelművé vált, hogy gyökeres változásokra van szükség. A kialakult helyzetre való tekintettel nem volt egyszerű feladat olyan trénert találni, aki vert helyzetben is vállalja a szakmai munkát. Futballistákat igazolni hasonlóan nagy kihívásnak számított. Az ígérgetések ideje lejárt. A közösségek a kölcsönös bizalomtól függnek. A következetesség, a megbízhatóság, a szavahihetőség, a kiszámíthatóság az új vezetés fundamentuma” – körvonalazta focifilozófiájukat Duvač Norbert, a zselíziek klubelnöke. „Annak ellenére, hogy nincs egy tőkeerős szponzorunk, sikerült biztosítani klubunk anyagi hátterét, költségvetését. Amit fontosnak tartok kiemelni: nincsenek tartozásaink! A városi önkormányzat mellett hét kisebb támogatónk segíti munkánkat. Nigériai és brazil légiósunk is van. Egyik támogatónk az elszállásolást, a másik az étkeztetést biztosítja. De továbbiak is jelentkeztek” – fűzte tovább a gondolatsort a tisztségviselő.

Már az előkészületi mérkőzések is azt sejtették, hogy lehet, lesz javulás. A nádszegiek elleni idénnyitót elbukták. Ezt követően azonban öt találkozón tizenegy pontot gyűjtöttek be. Három meccset megnyertek, kétszer ikszeltek. Legutóbb a naszvadiak elleni „hatpontos” összecsapáson 500 néző előtt gól nélküli döntetlent produkáltak. „Eső áztatta, csúszós talajon öt-hat ziccert puskáztunk el. Egykapuztunk. Technikailag képzett játékosaink nehezen tudtak érvényesülni, pedig nagyon akartak. Brazil labdarúgónk elkeseredésében elsírta magát a meccs után. Zsinórban három bajnokit játszunk hazai pályán. Szombaton a pozbaiakat fogadjuk, gőzerővel készülünk, győzni akarunk. Jó időre, ismét sok szurkolóra van kilátás. Nem csupán győzelemmel, hanem a meccs körítésével is szeretnénk őket kiszolgálni. Gulyással, tombolával is szolgálunk. A szünetet pedig kinológiabemutatóval tarkítjuk. Egyébként mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük ötödik ligás tagságunkat” – tájékoztatott, nyomatékosította a célkitűzést Duvač Norbert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?