Zácsikék célja a negyeddöntő

kézilabda

Szerdán este (20.30) a Spanyolország–Argentína meccsel elrajtol a 25. női kézilabda-világbajnokság.

A négy spanyolországi városban – Granollers, Llíria, Cas tello és Torrevieja – sorra kerülő torna az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 csapat helyett már 32 vesz részt.

Két éve, Japánban Hollandia győzött, története során először, a spanyolokat verve a döntőben. A bukmékerek azonban nem őket tartják most a legesélyesebbnek, hanem az aktuális Európa-bajnok Norvégiát és a tokiói olimpiai bajnok Franciaországot. Utóbbi 2019-ben betlizett, csak a 13.-ként zárt, épp Magyarországot legyőzve a helyosztón.

Sok a hiányzó

Azóta az Elek Gábor, Danyi Gábor szövetségi kapitányi párost Golovin Vlagyimir váltotta a kispadon. Az ukrán születésű szakember elé a magyar szövetség a negyeddöntőbe jutást tűzte ki célul. (A nyolc csoportból az első három helyezett kerül a középdöntőbe, ahova magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül a már kieséses rendszerű negyeddöntőbe.)
 

Ez az olimpiai hetedik hely ellenére is elég merész elvárás, ugyanis a 2005-ös bronzérem óta ez csupán kétszer sikerült a magyar csapatnak, amely 2007-ben és 2013-ban egyaránt a nyolcadik helyen végzett.
 

„A szlovákokról friss emlékeink vannak, hiszen október elején találkoztunk velük Európa-bajnoki selejtezőn (30:28). Nagyon jó csapatuk van, ahogyan Csehországnak is. A németek nem vettek részt az idei olimpián, ezért úgy gondolom, decemberben nagyon motiváltak lesznek” – nyilatkozta Golovin az alapcsoportbeli ellenfelekről.
 

A korábban NB I-es kis- és középcsapatoknál dolgozó edző elmondta, próbálták megtartani a tapasztalt játékosokat, és mellettük felépíteni a fiatalokat, de ez az elképzelésük felborult, így hiányoznak az idősebbek a vb-keretből: Tomori Zsuzsanna két héttel ezelőtt mondta le a szereplést, Kovacsics Anikó sérült, Janurik Kinga koronavírusos. Szucsánszki Zitára, Csiszár-Szekeres Klárára, Kisfaludy Anettre, Kovács Annára, Lakatos Ritára és Helembai Fannyra a fiatalítás, illetve szakmai okok miatt nem számít a kapitány.

A felkészülés finisében a franciák elleni két meccsel hangolt a gárda a vb-re. Míg az elsőn esélye sem volt (33:28), addig a másodikon sokáig biztosan vezetett, és a második félidő második felében sem roppant meg a házigazdák fordítása után (29:28). Szabó Laura és Planéta Szimonetta irányításával jobban működött a védekezés, támadásban pedig a beálló megjátszása, valamint a távoli átlövések voltak rendkívül hatékonyak. A legnagyobb problémát egyelőre a gyors visszarendeződés okozza.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?