Vereséggel kezdte az évet a HC DAC (FOTÓK)

BízikRéka20240106

A női kézilabda MOL Liga 12. fordulójában a HC DAC a nagymihályi Iuventa vendége volt. A szerdahelyiek 31:27-es vereséggel zárták a keleti túrát.

Egy tucat vendégszurkoló tartott a szerdahelyiekkel a roppant hosszú keleti túrára és az első négy percben felhőtlen lehetett az örömük. Bízik, Rajnohová, Desortová és Sári góljai után 0:4 állt az eredményjelzőn. A hazaiak vezetőedzője, Peter Kostka azonnal időt kért és meg is változtatta a meccs menetét, a vendégek 10 percig gólt sem lőttek, az Iuventa a 17. percben 7:6-nál vette át először a vezetést. A folytatásban a nagymihályiak irányították a játékot és bár kettővel is vezettek, akár döntetlen is lehetett volna az állás, ha Ligia Costa utolsó másodperces gólját megadják. A zsűriasztalnál végül nem így tettek, 13:12-nél vonultak öltözőbe a csapatok.

Galéria

A szünet után Veronika Habánková vette vállára a hazaiakat és lassan növelte előnyét a Iuventa. A vendégek többször kerültek ötgólos hátrányba, de nem adták fel. Felzárkózni viszont csak 2-3 gólra sikerült, így nem tudták megtörni a nagymihályiak lendületes játékát. Az utolsó 3-4 percben már csak a különbség volt kérdéses, végül a hazaiak négy góllal nyertek és három pontra növelték előnyüket a MOL Liga tabelláján.

Jegyzőkönyv

MOL Liga, 12. forduló

Iuventa Michalovce-HC DAC 31:27 (13:12)
Chemkostav Aréna, 420 néző
Szerdahelyi gólszerzők: Bízik Réka 9, Ligia Costa 5, Erika Rajnohová 4, Eliška Desortová 2, Valeria Policarpo 2, Kovács Noémi 1, Mészáros Réka 1, Sári Barbara 1, Jovana Ilic 1, Bugár Cintia 1

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?