Vereséggel kezdte a középdöntőt a magyar válogatott a kézi-Eb-n

Lékai_Hun-Aus_2024Eb

A magyar férfikézilabda-válogatott a németországi Európa-bajnokság középdöntőjében Ausztriával mérkőzött. Siposék nem találták az ellenszert a 7 a 6 elleni játékra, így az osztrákok egy góllal nyerni tudtak.

Érdekesség, hogy a magyar csapat a középdöntő első meccsén számított először a mérkőzés esélyesének, hiszen Montenegró, Szerbia és Izland ellen is Bánhidiékre adtak nagyobb szorzót a bukmékerek. Igaz, az osztrákok az előző két Eb második helyezettjeivel, a spanyolokkal és a horvátokkal is döntetlent játszottak a csoportban. A meccskeretben ott maradt az izlandiak elleni szenzációs, nyolcgólos siker alkalmával parádésan bemutatkozó Imre Bence, és a többi poszton sem változtatott Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

A találkozó első két gólját Ancsin lőtte, majd Imre is betalált, négy perc után három volt a magyar előny, ám ez után Ausztria kétszer is beköszönt. Ha az osztrákok nem tudtak gyorsan indulni, nehezen lőttek gólt, a felállt magyar fal és a kapuban jól kezdő Palasics ellen nem találták az ellenszert Hutecekék. Támadásban szintén hatékonyak voltak Bánhidiék, a 12. percben már 8:4-re vezetett Magyarország. Ekkor már elkezdte cserélgetni a játékosokat a magyar szakmai stáb, hiszen a csoportkör után szerdán utazott Münchenből Kölnbe a csapat, így az eddigieknél kevesebb idő maradt a regenerációra.

Ausztria a 14. percben kért időt először, ezt követően támadásnál rendre lehozták a kapusukat, ami ha nem is azonnal, de megtette a hatását. A túloldalon Rosta beállóból talált a kapuba, a félidő felénél állandósult a háromgólos különbség. A magyarok önbizalmának jót tett a százszázalékos csoportkör, ez látszott egy szélsőbefutás végén Bóka cunderén is, 12:9. Emberelőnyben a magyarok váltottak az eddig bevált 7 az 5 elleni játékra, most azonban nem jött be a taktika, így a 23. percben gyorsan villámgyorsan kiegyenlített Ausztria. Támadásban az eddig visszafogottabb teljesítményt nyújtó Bodó vette hátára a csapatot, hátul pedig Palasics mutatott be néhány védést. Ez azonban csak arra volt elég, hogy 17:17-nél vonuljanak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő egy-egy védéssel kezdődött, pedig az első fél órában nem tudtak jelentősen hozzátenni a kapusok a csapatuk teljesítményéhez. Magyarországnak sikerült újra kétgólos előnybe kerülnie, de Lékait, majd Sipost is kiállították, így a 43. percben először vezettek az osztrákok, 22:23. A kapuban a 20%-os teljesítménynél járó Palasicsot Bartucz váltotta, döntetlennél kezdődött meg az utolsó negyedóra. A magyar kapus hozzátette a magáét, ám védései után sokszor az ellenfél szedte össze a kipattanókat. A másik oldalon viszont Möstl hárításai után csapattársai reagáltak a leggyorsabban, így nyolc perccel a vége előtt eggyel Ausztria vezetett.

Nem potyogtak a gólok, roppant kiélezett volt a végjáték, két és fél perccel a vége előtt egy lerohanás végén Bóka góljával újra a magyar válogatottnál volt az előny, 28:27. Ausztria két góllal válaszolt, az utolsó percben így már ők voltak előnyben, amikor Chema először kért időt. A padról beszálló Fazekas gyorsan egyenlített és ember-előnybe került a magyar csapat. Így is jött az osztrák gól, 29:30. Máthé időntúli szabaddobásból egyenlíthetett volna, de nem sikerült a bravúr. Ausztria egy góllal legyőzte Bánhidiéket, és megelőzte őket a középdöntős csoportban.

Eredmények

Férfikézilabda-Eb

Középdöntő, I. csoport: Ausztria–Magyarország 30:29 (17:17), magyar gólszerzők: Ancsin, Bánhidi, Lékai, Rosta 4-4, Máthé, Bodó 3-3, Bóka, Imre 2-2, Fazekas, Ilic, Szita 1-1.

II. csoport: Szlovénia–Svédország 22:28 (7:11), Dánia–Hollandia 39:27 (18:17).

Az állás: 1. Dánia 4 pont, 2. Svédország 4, 3. Portugália 2, 4. Szlovénia 2, 5. Norvégia 0, 6. Hollandia 0.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?