Véget érhet a marokkói varázslat

Tchouameni

A világbajnokság szerdai elődöntőjében a torna legjobb védelme és a leggólerősebb versenyben maradt támadósor csap majd össze 20 órától a Franciaország–Marokkó mérkőzésen.

Az elmúlt héten már többször is leírtuk, de újra meg kell tennünk, hiszen tovább tart a marokkói válogatott kitűnő sorozata, miszerint nem kapott még gólt ellenféltől a vb során, csupán egy Kanada elleni öngól csúfítja a mutatóját. Az eredmény egyik legfőbb letéteményese a Sevilla kapusa, Bunu, valamint az előtte felálló védelem. Ez utóbbival viszont lehetnek gondjaik az afrikaiaknak. Már a portugálok ellen sem volt ott a védelem közepén Aguerd, a szélén Mazraui és kérdőjeles volt a másik középhátvéd Saiss játéka is, aki még vállalta a negyeddöntőt, de nem tudta végigjátszani azt. Könnyen lehet, hogy a világbajnokság elején megszokott védelemből csak Hakimi lesz bevethető a franciák ellen. Szintén vannak problémái a védekező középpályán klasszis teljesítményt nyújtó Amrabatnak, de Zijes sem teljesen egészséges. Meglepő lenne azonban, ha őket nem drótoznák össze. Aki viszont még biztosan nem lép pályára, az Cseddira, akit kiállítottak az előző találkozón. A problémákat elismerte a szövetségi kapitány is, aki szerint az orvosaik és fizioterapeutáik fáradhatatlanul dolgoznak és a lehető legerősebb kezdőcsapatot szeretnék a pályára küldeni.

„Az emberek megszerették a csapatunkat. Megvan az elszántságunk, keményen dolgozunk és hiszünk a sikerben – nyilatkozta a francia AFP hírügynökségnek Walid Regragui. – Minél tovább jutottunk, annál komolyabb csapatok vártak ránk. Most a világbajnok ellen készülünk, amelyet egy remek edző vezet, lehet, ő a legjobb. Természetesen most is odaadóan fogunk küzdeni és megpróbálunk újabb meglepetést okozni. Nem elég nekünk, hogy mi lettünk az első afrikai csapat az elődöntőben. Tovább akarunk jutni, még mindig éhesek vagyunk a sikerre. Nem tudom, elég-e hozzá a tudásunk, de szeretnénk Afrikát a csúcsra repíteni. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de hiszünk magunkban” – vázolta nem mindennapi terveit a marokkói edző.

Bár a torna előtt Franciaországot sújtotta sérüléshullám, és még az első csoportmeccsen Lucas Hernández is kiesett, ezt követően náluk már nem bővült a maródiak listája. A legnagyobb fegyverük a támadósor, hiszen Mbappé és Giroud már kilenc gólt szereztek Katarban. Ha viszont Marokkó a tőle megszokott jól szervezett védekezést produkálja, akár a cserejátékosaival is, akkor türelemre lesz szüksége a címvédőnek. Az idő számukra kedvezőbb tényező, hiszen a nem ilyen terheléshez szokott marokkói játékosok elfáradhattak a sorozatterhelésben, és meglehet, hogy a mérkőzés vége felé már többet hibáznak majd.

Erről beszélt a franciák jobb oldali védője, Jules Koundé is. „A sebesség és az intenzitás kulcsfontosságú egy csapat ellen, amely a védekezésre összpontosít. Gyorsan kell majd járatnunk a labdát szerdán és mozgatni őket akkor is, ha ők birtokolják azt. Éppen ezért egy intenzív és kemény összecsapást várok. Kivételes utat jártak be eddig is, nagy csapatokat ejtettek ki, komolyan fogjuk venni őket, ez nem is kérdés” – zárta a Barcelona futballistája.

„Bár néhányan gondolták, hogy ellenfelünk bejuthat a legjobb négy közé, a legtöbbeket ez meglepte. El kell viszont ismerni, hogy megérdemelten vannak itt. Tisztelem őket és kijelenthetem, hogy biztosan nehéz lesz őket legyőzni, hiszen Európa topcsapatai ellen mutatták meg, mi- re képesek, és őket legyőzve értek el történelmi sikert – méltatta ellenfelét Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya, akit a vb alatt is folyamatosan arról kérdeznek, mi lesz vele a torna után. – Az elődöntőben még biztos én irányítok, utána meglátjuk. Nem akarok előre szaladni, ezzel majd időben foglalkozni fogok” – válaszolta az 54 éves szakember.

A sajtóban már sokan találgatják, mi lehet az Atlasz oroszlánjai becenévre hallgató Marokkó legfőbb erőssége. „Nem gondolnám, hogy máshogy készülnünk, mint az ellenfeleink. Mindig megvan a meccs-tervünk, és a legfontosabb dolog, hogy tartsuk a formációnkat. Látható, hogy védekező felfogásban futballozunk, csak egy öngólt kaptunk eddig, így ezt a részét tökéletesen megoldottuk a taktikánknak. Támadásban is megvoltak a lehetőségeink, ezeket jól használtuk ki. Az edzőnk szavai pedig folyamatosan önbizalommal töltenek el minket” – beszélt a csapat nem létező titkáról Abdelhamid Szabiri, a marokkóiak középpályása.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?