Vb-2022 – Ausztrália legyőzte Tunéziát

Vb-2022 – Ausztrália legyőzte Tunéziát

Ausztrália 1–0-ra legyőzte szombaton Tunéziát a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

Ausztrália történetének 18. vb-meccsén a harmadik győzelmét aratta – és 1974 után másodszor zárt kapott gól nélkül –, így megmaradt az esélye a továbbjutásra. A tunéziai csapat második katari mérkőzésén sem játszott rosszul, viszont továbbra sem szerzett gólt, és egy ponttal várja a csoport záró körét, amelyben majd a címvédő franciákkal találkozik, így a nyolcaddöntőbe jutási esélyei minimálisra csökkentek.

Érdekes

D csoport, 2. forduló:

Tunézia–Ausztrália 0–1 (0–1)

al-Vakra, 41 823 néző, v.: Daniel Siebert (német)
    gólszerző: Duke (23.)
    sárga lap: Laidouni (26.), Abdi (64.), Szászí (93.)

Érdekes

Tunézia:

Ájmen Damen – Dylan Bronn (Vajdi Kesrida, 73.), Jasszin Meriah, Montasszar Talbi – Mohamed Drager (Ferdzsání Szászí, a szünetben), Ellyes Skíri, Aissa Laidouni (Vahbí Hazrí, 67.), Alí Abdi – Naim Sliti, Isszam Dzsebali (Taha Jasszin Kenisszi, 73.), Jusszef Mszakni

Érdekes

Ausztrália:

Mathew Ryan – Fran Karacic (Milos Degenek , 75.), Harry Souttar, Aziz Behich, Kye Rowles – Mathew Leckie ( Keanu Baccus, 85.), Jackson Irvine, Aaron Mooy, Craig Goodwin (Awer Mabil, 85.) – Mitchell Duke (Jamie Maclaren, 64.), Riley McGree (Ajdin Hrustic, 64.)

Érdekes

I.félidő:

23. perc: Bal oldali ausztrál akcióból Goodwin lőtte kapu elé a labdát, amely gellert kapott egy tunéziai játékoson. Így ment viszont pont ütemre a rövid oldalra érkező Duke-nak, aki nyolc méterről ívelt fejessel vette be a kapu bal oldalát (0–1).

Ausztrál letámadással és mezőnyfölénnyel vette kezdetét a mérkőzés, a kapu elé ívelt labdák, valamint a kulcspasszok azonban már pontatlanok voltak, így a jól záró tunéziai védelem rendre tisztázott, kapuja nem forgott veszélyben. A félidő derekán az észak-afrikai gárda először tudta a támadásait elvinni az ellenfél tizenhatosáig, rögtön lehetőségei is adódtak, az így területhez jutott ausztrálok azonban gyors akcióból megszerezték a vezetést. Tunézia játéka percekre megtört, így egészen a hajráig ismét az ausztrálok kezdeményeztek. Akkor viszont az afrikaiak veszélyeztettek, két komoly gólszerzési lehetőségük is adódott, Drager lövését azonban Souttar blokkolta, majd Mszakni pörgetett az ötösről a kapu mellé.

A szünetben hadrendet váltott Tunézia, amely hátrányban azonnal nekiesett a saját térfelére visszazáró, sorozatos faultokat elkövető ellenfelének. Az ausztrálok hiba nélkül védekeztek, különösen a tunéziai beíveléseknél voltak helyzeti fölényben. A 70. perc környékén ígéretes ausztrál kontra maradt ki, majd a mérkőzésen először Mathew Ryannak akadt védenivalója, mindjárt kétszer is. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, Tunézia előtt több is, az eredmény azonban nem változott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?