Vágsellyei diadal a Iodica-kupán

Vágsellye/Deáki |

<p>Vágsellyei elsőség került a krónikába a deáki Termál sportegyesület nemzetközi női teremtornáján, a Iodica-kupa harmadik felvonásán. A hölgyek legrangosabb honi seregszemléjén Csehország, Magyarország és Szlovákia tizenkét csapata küzdött a trófeáért.</p>

Egy nappal a rendezvény kezdete előtt Szőcs Roland tornaigazgatót a gutaütés kerülgette. Az olasz A. S. D. Laghi csapatvezetője ugyanis arról tájékoztatta, hogy nem tudnak elutazni a szlovákiai megmérettetésre. A szervezőbizottság főnökének mentő ötlete támadt. Péntek éjjel a Selce trénere igent mondott a felkérésre, így nem volt foghíjas az erőpróba mezőnye. Az már az első találkozók után egyértelművé vált, hogy az I. ligában élen telelő vágsellyeiek és a címvédő érsekújváriak pályáznak a legnagyobb eséllyel az elsőségre. A csoportmeccseken és a negyeddöntőben leiskolázták ellenfeleiket. Az elődöntőben zajló összecsapásuk rendes játékidőben döntetlennel ért véget, szurkolóik nagy örömére büntetőkkel a Vág-partiak jutottak a fináléba. Közben a nagytapolcsányiak a nyolcaddöntőben produkált győzelmük révén a legjobbak közé nyomultak. A Raska Pál vezette deákiak előtt is megcsillant az elődöntőbe jutás lehetősége, ám balszerencséjükre a negyeddöntőben ziccereket hibáztak. „A harmincnégy párharc közül rendes játékidőben éppen a mieink Bánovce együttese elleni meccsén nem került találat a jegyzőkönyvbe. Büntetőkkel az ellenfél jutott a legjobb négy közé. Végül az 5. helyen végeztünk, ami jó eredménynek számít. A lányok igyekezete, teljesítménye elismerésre méltó” – nyilatkozta a deáki Termál sportegyesület elnöke, Szőcs Roland, aki szerint az izgalmas, rendkívül kiegyensúlyozott helyosztók felülmúlták a csoportmeccsek színvonalát. Az elődöntőt követően a fordulatokban bővelkedő fináléban is büntetőkkel diadalmaskodtak a sokszoros országos bajnok mátyusföldiek. „Már a második percben 2:1-re vezettek a nagytapolcsányiak, a 3:3-as végeredményt jelentő találatot tizenöt másodperccel a befejezés előtt szerezték a vágsellyeiek, akiknek a hálóját a deáki gyökerekkel rendelkező, mindössze 17 éves Kubík Gabika őrizte. A torna legjobb kapusa az elődöntőben és a döntőben egyaránt két-két büntetőt hárított, ezzel főszerepet vállalt a Duslo elsőségében” – elevenítette fel a drámai végjátékot Szőcs Roland. Az ünnepélyes eredményhirdetést megelőzően Szipőcs József dunaszerdahelyi labdazsonglőr szórakoztatta a nagyérdeműt. Az adakozó szponzoroknak köszönhetően (tombola és különdíjak) a nézők, valamint a mezőny és a csapatok legjobbjai is értékes nyereményekkel távoztak a helyszínről. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?