Ünnepeltek az ipolysági teniszezők

tenisz
Ipolyság |

A helyi teniszélet újjáalakulásának negyvenedik évfordulóját ünnepelték a közelmúltban Ipolyságon.

Ha a jelenkori felpezsdült és folyamatosan fejlődő ipolysági teniszéletet szeretnénk szemügyre venni, a múltba kell visszakanyarodnunk. A tenisz sokáig az arisztokrácia sportja volt, mára közkedvelt szabadidős tevékenység lett.

Az Ipolysági Law Tennis Club 1912-ben alakult meg. Abban az időben e labdajáték rendkívül népszerű volt a határ menti településen.

„Négy pálya volt akkor kialakítva, mindegyiket homok borította. Az apró szemű törmelék lelőhelye az Ipoly volt. A második világháború alatt gyakorlatilag megszűnt a teniszélet, és csak a múlt század hetvenes éveiben kezdett újraéledni. 1978-ban Miroslav Kollár, Alžbeta Kollárová, Štefan Hanuska, Lőwy János és Harna Sándor cselekvő munkájának köszönhetően agyagpályát adtak át a helyi futballpálya területén” – nyújt betekintést a múltba Szőllőssy Péter, az ipolysági tenisztörténések lendületes és fáradhatatlan szervezője.

Ezt követően rengeteg fiatal érdeklődését is felkeltette a tenisz. Rövid időn belül három új pályával gyarapodott a létesítmények száma. A sikerek sem várattak sokat magukra. 1996-ban a női csapat a II. szlovák nemzeti ligába, a férfiak pedig a legmagasabb kerületi bajnokságba verekedték fel magukat.

„Ahogy megszűnt a fő támogatónknak számító Strojstav gépjavító üzem, az addig önállóan ténykedő teniszszakosztálynak is vége szakadt. Az asztaliteniszezők, a karatésok és a teniszezők közös testnevelési egyesületet hoztak létre, amely a SAAG nevet viseli. A közelmúltban méltóképpen megünnepeltük a teniszegyesület újjáalakításának negyvenedik évfordulóját. Az alapítótagokon kívül meghívtuk az egykori játékosokat és tisztségviselőket is. Közülük huszonnyolcan kitüntetésben részesültek. Az eseményre az újonnan létrehozott pompás teniszközpontban került sor” – tájékoztatott Szőllőssy Péter, az ipolysági SAAG sportklub elnöke.

Ábel Gábor

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?