Tovább menetelne a vb meglepetéscsapata

Mbappé.edzés

Szombaton 16 órától a katari labdarúgó-világbajnokság meglepetéscsapata szeretné megtörni a portugálok lendületét, a 20 órai mérkőzésen pedig két európai nagyágyú küzd majd meg a legjobb nyolc közé kerülésért.

Eddig afrikai csapat még nem jutott be világbajnokság elődöntőjébe. Marokkó szeretné felvenni az úttörő szerepét, és kiejtené a svájciakat 6:1-gyel hazaküldő Portugáliát. Bár a 2016-os Eb győztese tett róla, hogy a játékáról szóljanak a hírek, továbbra is Cristiano Ronaldo van a középpontban, aki az említett nyolcaddöntőben csak csereként, 5:1-nél lépett pályára. A klub nélküli klasszis világrekorder lehet, hiszen 401. nemzetközi mérkőzésére készül, de egyelőre nem tudni, visszateszi-e őt a kezdőbe Fernando Santos, hiszen a helyére lépő Goncalo Ramos mesterhármassal hálálta meg a bizalmat. „Természetesen minden figyelem őrá irányul, ez már csak így megy, de ő is a csapat része” – mondta csapattársáról a Porto középpályása, Otávio. Könnyen lehet, a kialakult helyzet lesz a portugál siker kulcsa, hiszen a válogatott többi tagja bármit csinál, a média nem helyez rájuk nyomást, csak az ötszörös aranylabdás körüli pletykákkal foglalkoznak.

A marokkóiak vélhetően csak magukra koncentrálnak, ezt igazolhatja a szervezett védelmük is. Az afrikai ország csapatának kapuját eddig egyetlen ellenfelük sem tudta bevenni, Katarban csak Nájef Aguerd öngólja után szomorkodhattak Valid Regragui tanítványai. „Ha valaki a vb előtt azt mondja, hogy Belgium, Horvátország, Kanada és Spanyolország ellen összesen egy gólt kapunk, biztosan őrültnek tartottam volna. A szurkolóink nélkül nem tartanánk itt, jeleztük már nekik, hogy a negyeddöntőben is számítunk rájuk és együtt akarunk történelmet írni” – nyilatkozta a szövetségi kapitány, akinek mindkét belső védője, Aguerd és Saiss is sérüléssel bajlódik.

A papírforma szerint az Anglia–Franciaország mérkőzés hoz majd több izgalmat. Gareth South-gate újra számíthat majd Raheem Sterlingre, aki azért utazott haza a nyolcaddöntő előtt, mert betörtek az otthonába. Azt egyelőre nem lehet tudni, a támadó visszatér-e a kezdőbe, vagy Phil Foden Szenegál elleni teljesítménye a kispadra szorítja őt.

A túloldalon minden a már öt gólnál járó Kylian Mbappé körül forog. Amennyiben szombaton is eredményes lesz, 23 évesen és 355 naposan már tíz világbajnoki gólnál fog tartani. Ezzel ő lehet a legfiatalabb futballista, aki eléri ezt a számot. A jelenlegi rekordot a németek legendája, Gerd Müller tartja 24 évesen és 226 naposan. Az angol táborban sokan úgy gondolják, csak Kyle Walker képes megállítani a PSG csatárát. „Tudom, mit kell tennem. Persze könnyű ezt mondani, nem becsülöm le őt. Meg fogom adni neki a tiszteletet, ami jár neki, de ennél semmivel sem többet. Egy játékos sem ér többet, mint a csapat” – válaszolta a párharcukat firtató újságírói kérdésre a Manchester City védője.

A francia válogatottban azonban legalább olyan fontos szerep hárul a középpályára kerülő Antoine Griezmannra, aki sorozatban 71-szer volt ott a pályán a nemzeti csapatban. Az Atlético Madrid játékosa legutóbb éppen akkor nem játszott, amikor Franciaország barátságos mérkőzésen 3:2-re győzött Anglia ellen 2017 júniusában.

„Anglia egy hozzánk hasonló csapat. Ők is biztosan óvatosak lesznek, hiszen mi is okozhatunk nekik problémákat” – beszélt az ellenfélről Adrien Rabiot, a franciák középpályása.

A sajtóban továbbra is cikkeznek Karim Benzema lehetséges visszatéréséről, aki éppen szombaton áll újra edzésbe Madridban. Ezek alapján aligha kerül olyan állapotba a héten, hogy visszatérjen a válogatotthoz. Mivel azonban hivatalosan nem került ki a címvédő keretéből, jogosult lenne az éremre, ha Franciaország a dobogón végezne a vb-n.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?