Tomi Kid Marinnal bokszol a galántai gálán

Tomi Kid
Galánta |

Szombaton rendezik a galántai kultúrközpontban a Restart nemzetközi ökölvívógálát (kezdés 18.00) Kovács Tamás (Tomi Kid) WBF-világbajnoki címe megszerzésének tizedik évfordulója alkalmából.

A kilenc meccsből álló esti bokszcsemege érdekes amatőr összecsapásokat ígér, s a végén az ünnepelt, Tomi Kid is szorítóba lép, mégpedig a kubai gyökerű Errieles Torres Marin ellen.

„Négymenetesre tervezzük a mérkőzést. Mivel a szlovák amatőr szövetségnek az elnöke vagyok, ezért nem lehet már profi státuszom, nincs is, de találtam egy korábbi ellenfelet, akivel 2015-ben Budapesten öklöztem, és hat menetben pontozással győztem – mondta az Új Szónak a 42 éves házigazda és az est főmérkőzésének egyik szereplője, aki 2008 és 2016 között harminc hivatalos profi meccset vívott, amiből huszonnyolcat megnyert, s világbajnoki címe mellett 2011-ben Nyitrán a WBO-szervezet Európa-bajnoka is volt. – Nincs más célom, mint jót bokszolni, amivel feleleveníthetjük tíz évvel ezelőtti sikeremet. Hogy nézne ki, ha nem ütnék én is a ringben. Egy évtizede a WBF vb-címért vívott ellenfelemről, Samson Onyangóról nem tudok semmit. Ha sikerült volna vele kapcsolatba lépni, akkor biztosan ő is itt lenne. Később kiment az USA-ba, ahol a magyar Erdei Zsolttal is bokszolt, nyolc menetben pontozásos vereséget szenvedett.”

Nyolc amatőr csata vezeti fel a főmérkőzést, közte a Tomi Kid-tanítványok összecsapásai: Tankó Vilmos a magyar bajnok, Virbán Gábor (60 kg), Csemez András a grúz származású szlovák bajnok, Alekszander Gogoladze (75 kg) ellen lép ringbe. Kovács Tamás annak is örül, hogy a losonci Dávid Zöld visszatalált az öklözők közé. Őt is láthatja a galántai gála közönsége. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?