Tőkési Kupa, az előadásba nyúló díjugrató verseny

tokesikupa

Szokatlan dolgok történtek a Tőkési Kupa nemzetközi díjugrató versenyen. 29. felvonása a rekordok közé tolakodik több szempontból is. Tán a legszembetűnőbb, hogy szürkületkor még folyt az utolsó versenyszám, közben a másik pályán már a Felvidéki Nemzeti Lovasszínház Lúdas Matyi című előadása zajlott.

Ilyenre korábban még nem volt példa, hiszen miután véget ért a verseny, csak akkor szokott kezdődni a mindig nagy közönséget vonzó színházi bemutató.

„Idén azonban váratlan helyzet alakult ki. Olyan nagy volt a lovasok részvétele, hogy az előre jelzettnél egy órával korábbi kezdés és a szoros időharmonogram ellenére átcsúszott a verseny az előadásba. Igyekeztünk felpörgetni az eseményeket, de a száznál több rajtot nem lehetett jobban összepréselni, s így az izgalmas Mini-maxi kitartásos viadal nem fért bele a feltételezett idősávba – részletezte lapunknak Czajlik Zsuzsanna, a rendező dunatőkési Czajlik-ranch szóvivője. – Szinte nem tudott hova figyelni a kíváncsi nézősereg, mert mindkét pályán látványos dolgok történtek – egyszerre. A Czajlik-ranch díjáért kiírt Mini-maxiban megdőlt a rancs akadályvételi csúcsa, hiszen a 195 centis magasságon korábban még senki nem jutott át lovával. Csak tíz centivel alacsonyabb csúcsteljesítményekre emlékszem. A Dunajská Lužná színeiben induló Horváth Dávid szlovákiai magyar lovas U2 Westleven hátán lett az új rekorder. Horváth Dávid előtte Challenge Picobello nevű másik lovával megnyerte a 120 centis akadályokkal teli pályán a Tőkési Kupát, U2 Westlevennel pedig harmadik lett. Nemcsak nagy, hanem roppant erős mezőny gyűlt össze, hiszen Magyarországról és Szlovákiából számos élvonalbeli lovas ült nyeregbe, így a 120-as és Mini-maxi verseny kimondottan színvonalas volt. Már délután nagyon sok néző jött ki a ranch-ra, a színházi fellépésre meg rekordszámban gyűltek össze. Utóbbi azzal is vonzóbbá vált, hogy a szereplők bevonták a közönséget az előadásba. Lúdas Matyi története mindenkit magával ragadott. Új koreográfiával léptek fel díjlovaglóim: cigány lányoknak öltözve cigányzenére táncoltak lovaikkal. S ha ez mind kevés lett volna valakinek, a veterán autók kiállításán is körülnézhetett. Azóta kapom a visszajelzéseket, csupa szuperlatívuszok.”

Érdekes

Dunatőkési győztesek

MLSZ-díj (80 cm, ZM, 24 induló lovaspáros): Kucsora Barbara (Vadrózsa) – JK Czajlik-ranch,

GPS Control-díj (100 cm, 2/Z, 29): Martin Maivald (Kassako Polt) – JS Polet Trebostovo,

Abanderáda díja (110 cm, 3/ZL, 27): Paula Sládková (Rubel) – JK Štefi Čachtice,

Tőkési Kupa (120 cm, 4/L, 16):  Horváth Dávid (Challenge Picobello) – HOR-JAK Sporthorses Dunajská Lužná,

A Czajlik-ranch díja (Mini-maxi, 6): Horváth Dávid (U2 Westleven) 195 cm – ranchcsúcs

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?