Tizenkétezren futnak 
a pozsonyi maratonon

maraton
Pozsony |

Péntek este az ünnepélyes megnyitóval elrajtol a „maratoni” hétvége Pozsonyban.

A 14. évfolyamába lépett ČSOB Maraton szervezői újabb kategóriákban jelentették be, hogy nem tudnak több résztvevőt fogadni: a gyerekek száma és a félmaratoni váltó is maximális létszámmal fog megvalósulni. 

„Hétfő este az összlétszám a 12 ezret súrolta. Maratonra 1130, félmaratonra 3421 futót regisztráltunk. A váltókban mintegy 2600-an, 10 kilométeren 1700-an állnak rajthoz. Nagyon örülünk a több mint ötezer pozsonyi illetőségű résztvevőnek, mert egyre több fővárosi érzi sajátjának a maratont” – mondta sajtótájékoztatóján Jozef Pukalovič versenyigazgató.

A szervezők hangsúlyozták: bár mindkét nap számtalan versenyszám és kísérőprogram fog zajlani, a közlekedésben csak a vasárnap 9-kor rajtoló maraton idején lesznek korlátozások, maximum 3-4 órára.

A népszerű History Run (péntek, 17.00, szombat, 16.00, rajt a Sheraton Hotel elől) például senkit sem fog akadályozni. Az idegenvezetéssel egybekötött, hat kilométeres városnéző futáson előzetes regisztráció nélkül is részt lehet venni.

Minderről a tegnap reggel óta működő hivatalos applikációban is értesülhetnek az érdeklődők, amely lehetővé teszi ún. live trackinget, azaz bárki élőben nyomon követheti, az útvonal mely szakaszán jár a versenyen ismerőse.

„Modernek, attraktívak, környezetkímélők akarunk lenni. Igazából bombasztikusan újat nem tudunk húzni, de a sok apró részlettel évről évre javítani tudjuk a színvonalat” – jegyezte meg Peter Pukalovič, a rendezvény ügyvezető igazgatója. Idén például az első maratonukon résztvevők speciális kiegészítő rajtszámot kapnak, amire a nevükön kívül egy üzenetet is felírhatnak. A versenyhétvége díszvendége Hugh Jones, az 1982-es londoni maraton győztese lesz, a díjátadón pedig a sílövő Anastasia Kuzmina fog közreműködni. 2019-ben sem marad el a jótékonykodás: 25 ezer eurót sikerült összegyűjteni, amelyet egyebek mellett a Rákellenes Liga támogatására fordítanak. 

A verseny egyúttal a Szlovák Atlétikai Szövetség új projektjének (Szlovák Futókupa) harmadik állomása is lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?