Tizenegyesgóllal kaptak ki a szlovákok Ukrajnában

szlovák labdarúgó-válogatott

A szlovák labdarúgó-válogatott vereséggel kezdte szereplését a Nemzetek Ligájában, miután Lvivben zárt kapuk mögött Jarmolenko tizenegyesgóljával 1:0-ra kikapott Ukrajnától.

Az már a kezdő sípszó pillanatában eldőlt, hogy Marek Hamšík beállítja Miroslav Karhan válogatottsági rekordját – a Napoli középpályásának a lvivi találkozó volt a 107. mérkőzése címeres mezben.

Ján Kozák szövetségi kapitány a kezdőcsapatba nevezte Ľubomír Šatkát is, aki a DAC-tól eltérően itt most nem a védelem tengelyében, hanem a hátvédsor jobb oldalán kapott helyet.

Nézők nélkül is hajtós meccset játszottak a csapatok, az első félidőben a szlovákoknak volt a legnagyobb helyzetük, a 23. percben Nemec fejese szállt a kapu mellé.

A második félidőt az ukránok kezdték jobban, Malinovszkij veszélyes beadása után Škrtelnek kellett eltakarítania a labdát. Nem sokkal később Hamšík labdavesztése után Škriniar tisztázott Dúbravka elől.

A szlovákok elsősorban a precíz védekezésre ügyeltek, ám tíz perccel a meccs vége előtt Cigankov futott be a tizenhatosba, Škriniar próbálta feltartani, beszorította a karját, a játékvezető pedig 11-est ítélt. Jarmolenko állt a labda mögé, és bár Dúbravka bele tudott ütni a keményen meglőtt labdába, az mégis a hálóban kötött ki – 1:0.

Két perccel a vége előtt egyenlítési lehetőségük volt a szlovákoknak, Škrtel egy szöglet után nem tudta a kapuba passzírozni a Hubočan jó fejese után Pjatov kapusról kipattanó labdát. A másik oldalon Jarmolenko lőhetett kapásból, de pont a kapu közepébe tartott a labda.

Az ukránok ezzel óriási lépést tettek a csoportelsőség felé, mert már két győzelmük van, miután legyőzték a cseheket is. Az ukránok októberben és novemberben már csak egy-egy meccset játszanak, a csehek októberben lépnek pályára kétszer a Nemzetek Ligájában, a szlovákok pedig novemberben.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?