„Te akarod otthagyni a sportot, vagy azt akarod, hogy a sport hagyjon ott téged?”

Javier Fernández
Minszk |

Szombaton láthatjuk utoljára versenyezni Javier Fernándezt – a hatszoros Európa-bajnok, kétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes spanyol korcsolyázó a harmadik helyről várhatja a kűrt a minszki Európa-bajnokságon. Visszavonulási elhatározásáról egy villáminterjúban beszélt a sajtónak.

Mikor döntötte el, hogy végleg befejezi? Az olimpián?

Elég régen eldöntöttem már ezt, mert ezt a sportágat nem lehet nagyon hosszú ideig űzni. Már jóval a pjongcsangi olimpia előtt világos volt számomra, hogy újabb négy évet nem bírok lehúzni. De az olimpia előtt arra is rájöttem, nem szeretném, ha az lenne az utolsó versenyem, mert az csak még nagyobb nyomást jelent, egy olyan eseményen, ahol amúgy is iszonyatos a nyomás. Ezért gondoltam azt, hogy még egy Eb-re eljövök, és most itt vagyok.

Miért döntött a visszavonulás mellett?

Huszonhét éves vagyok. A hétköznapi életben nem számítok öregnek, de ebben a sportágban én vagyok az egyik legidősebb. Azt gondolom, itt az idő. Eleget tettem már, a testem és az agyam is már más dolgokra vágyik, nemcsak a munkára, ugrásokra, edzésekre. Azt szoktam mondani, minden sportolónak fel kell tennie magának a kérdést: „Te akarod otthagyni a sportot, vagy azt akarod, hogy a sport hagyjon ott téged?” A csúcson akarod abbahagyni, vagy valahol a mezőny második felében?”

Mit gondol, mit hagy maga után ebben a sportágban?

Azt hiszem, egy kérdést, amin lehet gondolkozni. Hogy ki mit szeret jobban: az ugrásokat, a korcsolyázótudást, a művészi átélést? Több korcsolyázótól szeretném ezt látni. Nem akarom azt mondani, hogy a világ legjobb korcsolyázója vagyok, de bizonyos értelemben komplex vagyok. És azt gondolom, erre van szüksége a sportágunknak – komplex, teljes korcsolyázókra, akik a sportág minden aspektusából megtestesítenek valamit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?