„Százados” lett Zsigmond Kevin

zsigmond

Drámai végjátékban, emberhátrányban szerezték három pontot érő találatukat a Duna-partiak a nyugat-szlovákiai labdarúgó régióbajnokság 13. fordulójában.

Érdekesnek találtuk, hogy sorozatban harmadízben nyertek 3:2 arányban. A Lednické Rovne elleni vasárnapi összecsapáson a bősiek a bemelegítést követően változtattak a kezdőcsapaton. „Bertalan Viktor rosszul érezte magát, a helyébe Németh Zsoltot küldtem csatába. Zsolti térdműtéte után még nincs százszázalékos állapotban, de megállta a helyét. Tóth László öt sárga lap miatt nem léphetett pályára. Viola Gergely lázzal viaskodott, csak a mérkőzés hajrájában avatkozott játékba. Ján Holík is hiányzott. Bősön azonban adott a csapat gerince, 13-14 azonos képességű futballistából választom ki a kezdő tizenegyet. Ezúttal is megoldottuk a problémákat. Mi több, emberhátrányban sem adtuk fel, megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot” – summázta az összeállítással kapcsolatos gondokat, a megoldást, a mérkőzést Molnár Krisztián, a bősiek trénere.

A győzelemben oroszlánrészt vállalt Zsigmond Kevin, a vendéglátók duplázó csapatkapitánya és gólfelelőse. Előbb a 25. percben egyenlített, majd tizenkét perccel később a bősiek oldalára billentette a mérleg nyelvét. Duplázott, s egyben „századossá” avanzsírozott. „Fontos mérföldkőhöz érkeztem, ugyanis immár századik gólomnak örültem a felnőttek között. A mai találatok értékét hatványozza, hogy egy sokáig emlékezetes mérkőzésen jubiláltam. Segítettem a társaknak, a csapatnak, egy félidőn át tíz emberrel játszva fektettük két vállra soros ellenfelünket. Ősszel tizenötször voltam eredményes. Ha így folytatom, és elkerülnek a sérülések, nem lesz formahanyatlás, akkor megpályázom a gólkirályi címet” – fogalmazott a nagymagyari illetőségű támadó középpályás, aki a diákok és az ifisták mezőnyében Szencen, a pozsonyi Slovanban és a DAC-ban futballozott, felnőttként pedig a DAC B és C, a mosonmagyaróváriak, a tőketerebesiek és a bősiek együttesében rúgta a gólokat. A 2021/2022-es bajnoki évfolyamban kék-fehér szerelésben 29-szer talált az ellenfelek kapujába, ezzel a bajnoki elsőség mellett a gólkirályi címet is begyűjtötte.

A mérkőzésen akadt izgalom jócskán. Több ízben a bíró is célkeresztbe került. A második félidő elején a játékvezető piros lappal büntette a hazaiak védőjét, Végh Dominikot, aki Damian Vavruš kiugratásánál kénytelen volt behúzni a vészféket. A vétkes szerencséjére az eset néhány centiméterrel a 16-os előtt történt. Majd a bősiek gyors kontrájánál ugyan a vendégek hálójában táncolt a labda, de les címén érvénytelenítette a találatot. A hazaiak tizenhatosában egy ütközést követően földre huppant az ellenfél futballistája, aki műesésért sárga lapot kapott.

„Ma egy rutinos bíró, Martin Ježík fújta a sípot. Mondhatni, jól bíráskodott, igyekezett kézben tartani a meccset. Nem volt érezhető, hogy mi vagyunk a hazai csapat. Egyszázaléknyit sem kedvezett nekünk. Nagyon ügyelt a részletekre, ugyanis a mérkőzés ellenőre a szigoráról, következetességéről ismert szövetségi tisztségviselő, Alena Jančoková-Žáčiková volt” – ecsetelte a bíráskodást a párharc lefújását követően Kovács Zsolt, a hazaiak klubmenedzsere. Az ellenőr egyébként a csallóköziek temperamentumos funkcionáriusát a hajrában jóindulatúan arra kérte, hogy ne vigye túlzásba a buzdítást, nehogy infarktus közeli állapotba kerüljön…

A bősiek szombaton a mezőny szuverén éllovasa, az érsekújváriak otthonában vendégszerepelnek. „Nagyképűen hangzik, de ezt a párharcot is megnyerhetjük némi szerencsével. Az ellenfél kapujára mindenhol veszélyesek vagyunk. Mezünket viseli a mezőny legjobb góllövője. Sok múlik majd a védekezésen. Ebben a meccsben a hazai siker, a pontosztozkodás, a vendéggyőzelem egyaránt benne van” – latolgatta az esélyeket a bősiek edzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?