Szaúdi Nagydíj - Kisebb módosításokat hajtanak végre a dzsiddai pályán

Forma-1

Kisebb módosításokat hajtanak végre a Forma-1-es Szaúdi Nagydíjnak otthont adó dzsiddai versenypályán annak érdekében, hogy a versenyzők számára jobb látási viszonyokat biztosítsanak egyes kanyarokban.

A szaúdi szervezők csütörtökön jelentették be, hogy a munkálatok minimálisak, azonban jelentős mértékben növelik majd a beláthatóságot az érintett kanyarokban.

"Egy-két enyhe változtatásról van szó, és ezek mind a versenyzők látási körülményeinek javítását szolgálják" - mondta Martin Whitaker, a Szaúdi Motorsport Vállalat elnök-vezérigazgatója.

A 6,1 kilométer hosszú dzsiddai aszfaltcsík, amely tavaly decemberben mutatkozott be a Forma-1-ben, az olaszországi Monza után a második leggyorsabbnak számít az autósport elitkategóriájának naptárában szereplők között.

A városi pályán több padlógázas szakasz is van, az egymásba fűződő, nagy sebességgel bevehető, de fallal körülvett kanyarok miatt viszont a versenyzőknek sok esetben nehéz időben észrevenniük a következő kanyarban lassabban haladó autókat. Mindez a tavaly decemberi hétvége szabadedzésein és időmérőjén is okozott gondokat, a versenyt pedig kétszer is félbe kellett szakítani ütközések miatt.

Az F1-es pilóták pozitív véleményt fogalmaztak meg a szaúdi pályáról, ugyanakkor aggodalmuknak adtak hangot az egyes kanyarok beláthatatlansága miatt.

"Volt időnk megvizsgálni, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem, így most arra törekszünk, hogy a második Szaúdi Nagydíjra javítsunk néhány dolgon" - jelentette ki Whitaker.

A rekordhosszúságú, 23 futamos Forma-1-es világbajnoki idény március 18-20-án kezdődik Bahreinben, egy héttel később pedig Dzsiddában vendégeskedik a mezőny.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?