Szabalenka és Cseng jutott döntőbe Melbourne-ben

Szabalenka.Gauff

A címvédő Arina Szabalenka mellett a kínai Cseng Csin-ven jutott be a női egyes fináléjába csütörtökön az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Szabalenka 1 óra 44 perc alatt búcsúztatta a jó formában lévő amerikai Coco Gauffot az elődöntőben. A 2. kiemelt fehérorosz remekül kezdett, és már 5:2-re is vezetett az első szettben, de egyre többet hibázott, így végül csak rövidítésben nyerte meg azt. A második játszmában mindkét játékos simán hozta az adogatásait, de 4:4-nél az amerikai hibázott, Szabalenka brékelt. A címvédő ezek után már nem adta ki az irányítást a kezéből, és második meccslabdáját kihasználva jutott a döntőbe. „Próbáltam magamra fókuszálni, hiszen tudtam, hogy Coco rengeteg labdát vissza fog ütni hozzám, így készen kellett állnom egy-egy extra ütésre. Ez volt a kulcs. Remek volt a hangulat, nagyon sok támogatást kaptam a közönségtől. Ráadásul számos legendás játékos itt volt a nézőtéren, megtiszteltetés volt előttük játszani” – nyilatkozta Szabalenka, aki eddig még nem vesztett szettet az idei melbourne-i tornán.

A másik elődöntőben a már az előző meccse után is fáradtságra panaszkodó, a világranglistán 93. helyen álló Dajana Jasztremszka megnezehítette Cseng Csin-ven dolgát, de a játszmák végjátékát nem bírta. A selejtezőből induló ukrán a negyeddöntőhöz hasonlóan most is kért ápolást a mérkőzés alatt. A sok hibával játszó kínai a kulcspillanatokban jó döntéseket hozott, az első szettlabdáját és az első meccslabdáját is kihasználta. A 21 éves teniszező az első Grand Slam-döntőjére készülhet. „Hihetetlen érzés itt állni, nagyon izgatott vagyok. Az ellenfelem nagyon jól játszott, nehéz volt legyőzni őt. Nagyon köszönöm a szurkolóknak a támogatást és a csapatomnak, hogy segítettek eljutni idáig. Nagyon keményen dolgoztunk a pályán és a konditeremben is, hogy ezt el tudjam érni, nélkülük ez nem sikerült volna” – nyilatkozta biztonytalan angolsággal Cseng, aki ha így folytatja, biztosan belejön majd a nyilatkozásba is.

A döntő szombaton 9.30-kor kezdődik. A fogadóirodák szerint Szabalenka az esélyes, az ő győzelme 1,2-szeres, Csengé közel ötszörös pénzt fizet.

AUSTRALIAN OPEN

Női elődöntők

Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Cori Gauff (amerikai, 4.) 7:6, 6:4;

Cseng-csin Ven (kínai, 12.)–Dajana Jasztremszka (ukrán) 6:4, 6:4.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?