Súlyos védelmi hibák után simán kikapott a DAC Zsolnán

DAC MŠK Žilina

Megszakadt a DAC fantasztikus győzelmi sorozata a bajnokságban, miután a dunaszerdahelyiek 4:1-es vereséget szenvedtek Zsolnán a Fortuna Liga 9. fordulójában.

Az első tíz percben mezőnyfölényben futballozott a DAC. A 8. percben a hazaiak középpályása, Iľko kezezett saját tizenhatosában, de a játékvezető nem fújt büntetőt a dunaszerdahelyiek javára. Két perccel később Iľko már a túloldalon került főszerepbe: miután egyik DAC-védő sem lépett ki rá, kilőtte a hosszú sarkot – 1:0.

A 22. percben Müller egy nagyon rossz becsúszással hozta helyzetbe a hazaiakat, aki kihasználták a ziccert, Kurminowski így megduplázta a zsolnaiak előnyét – 2:0.

A DAC mezőnyben többet járatta a labdát, de a hazaiak szervezetten védekeztek. A 33. percben szépített a DAC: Balic szép kényszerítőt mutatott be Ramírezzel, majd laposan a hálóba lőtt – 2:1.

Galéria

A dunaszerdahelyiek visszatértek a meccsbe, de a a zsolnaiak remekül reagáltak – alig egy perc telt el Balic gólja óta, amikor Kurminowski kapott túl nagy teret a tizenhatos vonala előtt, és megszerezte a harmadik hazai gólt. Félidőig még a DAC kapuja előtt láthattunk további izgalmakat: előbb Jedlička védett nagyot Iľko lövésénél, majd Müller kezezése miatt ezúttal a hazaiaknak kellett volna büntetőt kapnia – a játékvezető azonban ezúttal sem fújt a sípjába.

A második félidő nyomasztó DAC-mezőnyfölénnyel kezdődött, de sem Kalmár két kemény lövése, sem Ramírez fejese, sem Schäfer pöccintése nem talált utat a hálóba. A 64. percben a haloványan játszó Divkovic helyére Nicolauescu érkezett, de ő sem tudott új lendületet vinni a játékba. A 70. percben egy ellentámadás végén Kružliak senkitől sem zavartatva mellel a saját kapujába továbbította a labdát, így a zsolnaiak már 4:1-s előnybe kerültek.

A DAC ezután már feladta a harcot, a támadójátékban nem maradt átütőerő. Ezzel nyolc győzelem után elszenvedte első vereségét a csapat a Fortuna Ligában, de az első helyét a tabellán a forduló után is megőrzi.

Érdekes

MŠK Žilina–DAC 4:1 (3:1)

Góllövők: Iľko (10.), Kurminowski (23.), Bicsakcsjan (34.), ill. Balic (33.),

 

Žilina: Petráš–Anang, Minárik, Kiwior, Sľuka–Gono, Iľko (77. Bernát), Fazlagic (68. Ďuris), Bicsakcsjan (63. Myslovič)–Kurminowski (77. Gamboš), Rusnák (63. Kopas).

 

DAC: Jedlička–Blackman, Kružliak, Müller (83. Beszkorovajnij), Davis–Balic (75. Friede), Schäfer (83. Njie), Fábry (46. Andzouana)–Kalmár–Divkovic (65. Nicolaescu), Ramírez. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?