Hatalmas somorjai vívósiker Brazíliában

vívók

Három somorjai fiú – Fazekas Árpád, Leopold Kuchta, Pirk Ákos – nagy fegyvertényt hajtott végre a távoli Dél-Amerikában: Sao Paulóban megnyerte a junior tőrözők világkupa-csapatversenyét. Szlovákia színeiben egyetlen európai csapatként indultak.

„Kiváló négyesünk van, mert ez a csapat nem háromtagú. Közéjük tartozik György Bendegúz is, aki tanulmányi kötelezettségei miatt nem tarthatott velünk. Együtt húzzák már évek óta védenceim, fokozatosan érik be közös munkánk gyümölcse. Brazíliába is azért utaztunk, mert volt esélyünk a végső győzelemre, s ezt sikerült is bizonyítanunk a páston. Harcban vagyunk a vk-pontokért, ezért minden eredmény számít. Számunkra az a fontos, hogy minél magasabbra, a vívónagyhatalmak mögött akár a világranglista ötödik helyére érjünk a közelgő plovdivi világbajnokság előtt – vázolta helyzetüket Nagy József edző, aki azt is megjegyezte, hogy csak négy ilyen szintű tőrözőnk van, s ők veszik fel a harcot olyan országok képviselőivel, akik összehasonlíthatatlanul nagyobb hazai mezőnyből, akár néhány száz tőröző közül kerülnek a válogatottba. – Mind a négy tanítványom más stílusban vív, külön testre szabott iskolát kapnak. Mindenképpen megérte elmenni Brazíliába, mert a világranglistán oda kerültünk a lengyelek közelébe, a fiúk belekóstoltak ezen a szinten is a csapatgyőzelem ízébe, s miután erre képesek voltak, több önbizalommal, jobban fognak tőrözni a folytatásban, amire ezentúl is nagy szükség lesz, mert a hét végén már újabb vk-verseny vár rájuk a spanyolországi Sabadellban, majd jön a tallinni Eb, és később a világbajnokság.”

Sao Paulóban erőnyerőként kezdett a szlovák/somorjai csapat, majd Puerto Rico 45:12-es legyőzése után az a Peru következett a döntőben, melynek soraiban csupa dél-amerikai gyökerű, USA-beli versenyző lépett pástra, olyanok, akik a hatalmas hazai konkurencia miatt kénytelenek elődeik országát képviselni. Ezt a Perut győzték le nagy csatában 45:39-re. Emellett egyéniben Fazekas Árpád hetedikként végzett, s két csapattársa se sokkal mögötte. „Már a tavalyi vb-n elért hetedik helyünk vívókörökben is nagy feltűnést keltett. Az idei szezonban is állandósultak a jó eredmények: két kilencedik, egy hetedik és ötödik helyezés után lettünk elsők, ami jelzi a csapat fokozatos feltörését. E héten a győzelem ízét kóstolgathatjuk” – tette hozzá a szlovák válogatott s egyben a somorjaiak edzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?