Sagan rajtol a magyar körversenyen

Sagan

Rajthoz áll a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyen Peter Sagan, jelentették be kedden a szervezők.

A 34 éves szlovák kerekes korábban bejelentett tervei arról szóltak, hogy a tavalyi volt az utolsó teljes idénye országúton, ezt az évet pedig néhány országúti viadal mellett főképp arra szánja, hogy kvótát szerezzen és felkészüljön hegyikerékpárban a párizsi olimpiára. Sagan másfél hete Olaszországban szívműtéten esett át, mivel egy hegyikerékpáros viadalt követően szívritmuszavart diagnosztizáltak nála.

„A Sagan-jelenség nagyon intenzív az elmúlt tizenöt évben a kerékpársportban, óriási dolog az indulása a verseny számára – fogalmazott Eisenkrammer Károly főszervező, aki hangsúlyozta: a sportág szurkolói is érteni fogják, mit jelent a háromszoros világbajnok részvétele Magyarországnak. – A brit Mark Cavendish és Sagan szereplése egyszerre, egyazon versenyen bárhol is történne a világon, nagy szám lenne.

A versenyt szervező Vuelta Kft. ügyvezetője elárulta: titkon egész télen arra vágyott, hogy azon tavaszi egy-két országúti viadal között, amely szükséges Sagan ideális hegyikerékpáros olimpiai felkészüléséhez, ott legyen a Tour de Hongrie is.

Sagan országúton háromszor, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben világbajnok volt, hétszer érdemelte ki a Tour de France-on a sprinterek pontversenyének győztesét megillető zöld trikót, nyert többek között a flandriai körversenyen és a Párizs–Roubaix egynapos klasszikusokon. A francia körversenyen pályafutása során 12 szakaszon lett első, diadalmaskodott két Giro d'Italia-etapon, valamint négy Vuelta a Espana-szakaszon.

A kerékpársport elmúlt másfél évtizedének másik meghatározó sprintere, a 2011-ben világbajnok Cavendish február közepén jelentette be, hogy részt vesz a magyarországi viadalon.

A 45. magyar körversenyt május 8. és 12. között rendezik. A viadal a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík szakasszal indul, majd Tokaj szívéből Kazincbarcikáig vezet el a 162 km-es, két emelkedővel tarkított második etap. Az összetettről várhatóan döntő két szakasz közül az egyik a harmadik lesz, ekkor Kazincbarcikáról Kékestetőre tekernek fel a bringások, megspékelve egy kis mátraházi körözéssel (183 km), majd a Budapest és Etyek közötti 166 kilométeres táv vár a mezőnyre. A fővárosban a Hősök teréről rajtol el a mezőny.   

A 854 kilométer össztávú Tour de Hongrie zárószakaszán Siófokról Pécsre 173 kilométert teljesítenek a kerékpárosok, a Mecsekben három kört kell majd megtenniük. A viadal 2015-ös újraindulása óta most lesz a legnagyobb az összesített szintemelkedés, 7871 méter.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?