Ronaldo szerint elérkezett az idő Brazília hatodik vb-győzelmére

Ronaldo
Moszkva |

A kétszeres aranylabdás brazil Ronaldo szerint elérkezett az idő, hogy honfitársai a csütörtökön kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokságon megszerezzék a hatodik vb-aranyérmet.

 

A 41 éves Ronaldo a csütörtöki megnyitó egyik szereplőjeként már Moszkvában tartózkodva elmondta: az ő vb-favoritja természetesen Brazília.

"De nemcsak azért, mert én is brazil vagyok, hanem azért, mert a válogatott nagyon jól játszik" - indokolt a kétszeres vb-aranyérmes támadó, aki a brazilok legutóbbi, 2002-es aranyérméből vb-gólkirályként nyolc találattal tevékenyen vette ki a részét.

A riválisokkal kapcsolatban hozzátette: Spanyolország nagyon jól játszik, Németország pedig ezúttal is erős. Ronaldo kiemelte még a szokások szerint ezúttal is kiváló csapattal érkező argentinokat, valamint a fiatal, de már markáns kerettel rendelkező franciákat.

 

"Brazil aranyéremben reménykedek. Hosszú idő telt el 2002 óta, és úgy gondolom, itt az idő az újabb sikerre" - közölte.

A vb-n a brazilok vasárnap Svájc csapata ellen mutatkoznak be az E csoportban, amelyben még Costa Ricával és Szerbiával találkoznak.

Brazília először 1958-ban lett vb-aranyérmes, majd 1962-ben megvédte címét. A következő sikerre 1970-ig kellett várna, utána azonban 24 éves szünet következett. A 2002-es győzelem óta viszont még döntőbe sem jutott a Selecao.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?