Roland Garros: nem lehet Alcaraz–Djokovics döntő

dac

Vasárnap rajtol a francia nyílt teniszbajnokság. A férfiaknál sokan szeretnék kihasználni a sérült Nadal hiányát, a nőknél pedig elsősorban a remek formában lévő Swiateket próbálják majd megszorongatni az ellenfelek.

A férfiaknál 1998 óta először fordul elő, hogy sem Rafael Nadal, sem Roger Federer nincs jelen a Garroson, a 14-szeres bajnok – és 22-szeres Grand Slam-győztes – spanyol sztár hónapok óta csípősérüléssel küszködik, míg a svájci klasszis tavaly visszavonult. Nadalon kívül a világranglistán 20. Berretini lesz a második legnagyobb hiányzó, aki hasizomproblémák miatt nem állhat rajthoz, de a fenegyerek Nick Kyrgios sem lesz ott a tornán.

Alcaraz? Swiatek?

A sorsolás szeszélye folytán a felső ág sokkal erősebbnek ígérkezik, ide került a világelső Carlos Alcaraz, Novak Djokovics, Sztéfanosz Cicipasz, Holger Rune és a salakon mindig erős Andrej Rubljov is. A két nagy esélyesnek tartott Alcaraz és Djokovics így már az elődöntőben összecsaphat. „Nem hiszem, hogy én vagyok a legnagyobb esélyes. Egy esélyes vagyok a sok közülˮ – fogalmazott Alcaraz, aki nemrég, a római tenisztornán meglepte a világot, miután két szettben kikapott a top 100-on kívüli Marozsán Fábiántól.

Az alsó ágon a második kiemelt Danyiil Medvegyevet és az egyébként formán kívüli Casper Ruudot próbálják meg majd megszorongatni a többiek.

A nőknél címvédő és világelső lengyel Iga Swiatek a spanyol Cristina Bucsával kezd. Itt hiányozni fog a legjobbak közül a 2018-as bajnok román Simona Halep, akivel szemben doppingeljárás zajlik, a 2016-os győztes spanyol Garbine Muguruza, aki szünetelteti karrierjét, és a gyermeket váró, négyszeres GS-bajnok japán Oszaka Naomi is.

A kérdés, hogy ki szorongatja meg a jelenlegi nagy hármast, Iga Swiateket, Arina Szabalenkát és Elena Ribakinát. Egyik fő kihívójuk (legalábbis saját elmondása és reményei szerint) a 2021-es győztes cseh Barbora Krejčíková lehet.

Magyarok és szlovákok

Fucsovics Márton lesz a férfi főtábla egyetlen magyarja. Ő a hazai színeket képviselő, szabadkártyával induló Hugo Grenier ellen kezdi a küzdelmeket. A magyar játékos a 80., riválisa a 122. a világranglistán. Amennyiben Fucsovics sikerrel veszi az első fordulót, a 64 között a harmadik helyen kiemelt Novak Djokoviccsal találkozhat. A nőknél Udvardy Panna (95.) selejtezőből érkező riválist kap, Gálfi Dalma (96.) az orosz Varvara Gracsevával (44.), míg Bondár Anna (103.) a 27. helyen kiemelt román Irina-Camelia Beguval csap össze, emellett mindhárman párosban is szerencsét próbálnak Párizsban. Babos Tímea csak párosban indul a kazah Anna Danyilina oldalán.

A szlovákokat hárman képviselik a főtáblán, miután a selejtezőben Viktória Hrunčáková, Jozef Kovalík, Lukáš Klein és Gombos Norbert is elbukott. A férfiaknál Alex Molčan a hazai Hugo Gaston ellen kezd, továbbjutás esetén Alex Zverev várhat rá. Anna Karolína Schmiedlovára rögtön az első fordulóban egy nagyon komoly teszt vár, ellenfele a 11. kiemelt Kugyermetova lesz. Kristína Kučovára selejtezős ellenfél vár.

A Roland Garros idei díjazása visszatért a koronavírus-járvány előtti szintre, a győztesek 2,3 millió euróval gazdagodnak.

Párosítások

Szlovákok és magyarok ellenfelei

Fucsovics Márton–Hugo Grenier (francia)

Alex Molčan–Hugo Gaston (francia)

Gálfi Dalma–Varvara Gracseva (orosz)

Bondár Anna–Irina-Camelia Begu (román)

Udvardy Panna–selejtezős ellenfél

Anna Karolína Schmiedlová–Veronika Kugyermetova (orosz, 14.)

Kristína Kučová–selejtezős ellenfél

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?