Roland Garros - Babos Tímea párosban negyeddöntős, Serena Williams visszalépett

Babos Tímea
Párizs |

Babos Tímea és Kristina Mladenovic három játszmában jutott negyeddöntőbe a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokság hétfői játéknapján.

Az első helyen kiemelt, Australian Open-győztes magyar, francia duó rögtön legelső adogatójátékát elveszítette a 13. helyen kiemelt Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh párossal szemben, s mivel ellenfele jól szervált, 31 percnyi játék után előnybe került.

A második szettben a torna honlapja szerint alaposan javult Babosék adogatása, ráadásul fogadásban is jobban teljesítettek, így két brékkel 28 perc alatt egyenlítettek.

A döntő felvonásban a magyar, francia duó kétszer is elvette az amerikai, cseh kettős adogatását, 5:3-as vezetésnél a mérkőzésért szerválhatott, ám ellenfele egyenlíteni tudott. Babosék két játékkal később, fogadóként jutottak mérkőzéslabdákhoz, amelyek közül a harmadikat kihasználva jutottak tovább.

Babos és Mladenovic párosa a negyeddöntőben a Hozumi Eri, Ninomija Makoto japán duóval találkozik.

Eredmény:
    női páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Nicole Melichar, Kveta Peschke (amerikai, cseh, 13.) 4:6, 6:2, 7:5
 

Serena Williams visszalépett

Szinte közvetlenül a nyolcaddöntő előtt Serena Williams visszalépett a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének további küzdelmeitől.

Az egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai klasszis egyik nagy ellenfelével, az orosz Marija Sarapovával találkozott volna, de nem vállalta a játékot.

"Sajnos a mellizmommal gondjaim vannak, jelenleg nem tudok szerválni. Holnap lesz egy MRI-vizsgálat, csak akkor tudom majd meg, mennyire komoly a sérülés" - mondta a klasszis. "Összességében fizikálisan jól vagyok, nem volt könnyű, sok mindent feláldoztam, hogy itt lehessek ezen a tornán. Folytatni fogom, és jobb leszek" - tette hozzá.

A 36 éves Williamsnek ez volt az első GS-tornája azóta, hogy gyermeke születése előtt tavaly januárban, már állapotosan, megnyerte az Australian Opent. Ezt követően 404 napig nem játszott, és jelenleg csak a 451. helyen áll a világranglistán.

Williams a nyitófordulóban Kristyna Pliskovát győzte le, majd a 17. kiemelt ausztrál Ashleigh Bartyt szetthátrányból fordítva búcsúztatta. A 32 között a 11. helyen rangsorolt német Julia Görgesszel került szembe, akit mindössze 76 perc alatt győzött le. Ennek a három sikernek köszönhetően jövő héten várhatóan a 180. hely környékére jön fel a világranglistán.

Sarapova a negyeddöntőben a harmadik helyen kiemelt spanyol Garbine Muguruza és az ukrán Leszja Curenko összecsapásának továbbjutójával találkozik.

ams visszalépett

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?