Rangadóval zárja az évet a DAC

dac

Rangadóval zárja az évet a DAC labdarúgócsapata, a sárga-kékek a listavezető Slovan otthonában lépnek pályára vasárnap 17.30-kor a bajnokság utolsó őszi fordulójában.

A hétvégén véget ér a Niké Liga őszi szezonja. A dunaszerdahelyiek gyengébb őszt produkáltak a vártnál, jelenleg csak a tabella ötödik helyén tanyáznak, az elmúlt hónapokat Kalmár Zsolt sokkoló távozása és egy nyerő széria közben beiktatott edzőváltás tarkította. Ugyanakkor ha a sárga-kékek pontot vagy pontokat szereznek a címvédő és listavezető pozsonyiak otthonában, valószínűleg mindenki jobb hangulatban vonul el karácsonyi szünetre.

„Szeretem a rangadókat, ráadásul amikor első alkalommal védtem a Slovan ellen, odahaza 3:1-es győzelmet arattunk, és remekül éreztem magam a pályán – idézi a DAC honlapja Alekszandar Popovics kapust, akit a szurkolók Csinger Márk és Yhoan Andzoauana után az ősz harmadik legjobb játékosának választottak. – Csodálatos sikert arattunk, az egész csapat kiváló teljesítményt nyújtott. Sikeréhséget kell ellenük mutatnunk, hiszen a listavezető ellen lépünk pályára.ˮ

Az említett 3:1-es szeptemberi siker alaposan feldobta a hangulatot Dunaszerdahelyen, hiszen a csapat azt megelőzően a besztercebányaiak és a trencséniek elleni vereséggel hangolt a rangadóra. A Slovan elleni őszi meccs főszereplője Fernand Gouré volt, aki egy góllal és két gólpasszal vette ki részét a DAC sikeréből, rajta kívül Čermák és Gavrics talált be Borjan hálójába.

Azóta a sárga-kékeknél edzőváltás történt, Xisco Munoz irányítása alatt már három mérkőzést játszott a csapat. A spanyol tréner győztesen mutatkozott be a sereghajtó aranyosmarótiak ellen (3:0), amit két gól nélküli döntetlen követett. Pozsonyban nem lesz egyszerű véget vetni a gólképtelenségnek, hiszen Munoznak nincs túl sok lehetősége csatárposzton: a múlt héten kiállított Barisic nem játszhat, Gouré felépülése pedig kérdéses. Alternatívaként a Dunaszerdahelyen 21 meccse gólképtelen Niarkhosz neve merülhet fel, esetleg Trusa szerepelhet hamis kilencesként. A tréner nem számíthat a hosszabb időre kidőlt Csinger és Gavrics játékára sem.

Id. Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője csapata csütörtöki EKL-veresége után ejtett pár szót a vasárnapi, DAC elleni mérkőzésről. „Az lesz a legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat. A DAC magabiztosan érkezik hozzánk, a rivalizálásunk nagy. Hasonló teljesítményre számítok tőlük, mint a Ljubljanátólˮ – mondta Weiss, megjegyezve, hogy több friss játékosnak is lehetőséget fog adni a rangadón. A Slovan az ősszel jól bírta a kétfrontos harcot, az Európa-konferencialiga-csoportból továbbjutott, míg a bajnokságban négypontos előnyt szedett össze az utolsó őszi mérkőzésre.

A találkozó játékvezetője Erik Gemzický lesz, a VAR-t Ivan Kružliak kezeli. A mérkőzést a Dajto élőben közvetíti, 20 órától az M4 Sport+ csatornáján is visszanézhető lesz.

Alekszandar Popovics nyilatkozatából az is kiderült, hogy a DAC-játékosok a Slovan elleni mérkőzés után három hét szabadságot kapnak. Az egyéni edzéseket december 25-én kell elkezdeniük, a téli felkészülés kezdetére pedig január 9-én térnek vissza Dunaszerdahelyre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?