Rangadót nyert a HC DAC, de az Iuventa a bajnok

Sala.DAC20240224

A női kézilabda MOL Liga 19. fordulójában a HC DAC a vágsellyei Duslo otthonában nyert 30:23-ra.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban és a remekül védő Furgaláková, valamint a gólerős Holešová vezetésével kétszer is négygólos előnyre tettek szert. Ezt követően azonban a szünetig ki tudtak egyenlíteni a hazaiak a büntetők félidejében. A játékvezetők az első 30 perc során hat sellyei és négy szerdahelyi hetest ítéltek, amelyek közül kettő, illetve a túloldalon három is kimaradt. A második játékrészben az egyre fáradó Duslo játékosai nem tudták tartani a lépést a csallóköziekkel, akiknél az összesen tizenegy gólig jutó Juhos és a szünet után négy gólt jegyző Desortová vette hátára a csapatot.

„A mérkőzést nehézkesen kezdtük, a támadójátékunk kiszámítható volt és erőtlen. A kialakított helyzeteket sem használtuk ki. Az első játékrész végére kemény munkával sikerült ledolgoznunk hátrányunkat. A második félidőt döntetlen állással kezdtük meg, melyet követően már jobban ment a játék, és a vezetést is átvettük. A védekezésünk jól működött, és a támadójátékunkat is fel tudtuk zárkóztatni. Örülök a győzelemnek, gratulálok a lányoknak” – idézte sárga-kékek Facebook-oldala a csapat vezetőedzőjét, Debre Viktort.

A HC DAC megérdemelten nyert, de miután a nagymihályi Iuventa hazai pályán 35:23-ra legyőzte a Plzeň csapatát, behozhatatlan előnyre tett szert a MOL Liga élén. Egy év után tehát visszahódította a közös cseh–szlovák bajnokság aranyértmét a Michalovce. A szerdahelyieknek a szlovák bajnoki rájátszásban lesz lehetőségük javítani, amelyben, az utolsó három MOL Ligás fordulót követően, a Vágsellyével és a nagymihályiakkal vívnak meg a hazai bajnoki címért.

Eredmények

NŐI MOL LIGA, 19. forduló

Šaľa–HC DAC 23:30 (11:11), legeredményesebbek: Pócsíková 7/6, ill. Juhos 11, Hornyák, Desortová 4-4;

Olomouc–Zlín 36:27 (18:11), Daňková 7/3, ill. Poznar 9/4;

Most–Kynžvart 33:27 (19:11), Simonková 6, ill. Bezrukovová 7/1;

Michalovce–Plzeň 35:23 (14:14), Kohučová 6, ill. Schreibmeirová 8/5;

Slavia Praha–Poruba 27:24 (14:10), Míšová 7/1, ill. Farářová 6/4;

Hodonín–Písek 32:29 (15:19), Štipčáková 9/3, ill. Korešová 11/4.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?