Párkányban a bajnokjelölt

Párkány |

<p>A nyugat-szlovákiai III. liga ma délután (17.00) zajló Duna-parti idénynyitóján a párkányiak csikócsapata a tavaszi idényben szárnyaló, bajnokesélyes negyedieket látja vendégül.</p>

Az előjelek egyértelműen a mátyusföldiek számára kedvezőbbek. A vendéglátók négy előkészületi találkozójukon csupán az udvardiakat tudták legyőzni, a nagytapolcsányiak és a tótmegyeriek pedig alaposan elhúzták a nótájukat. Túlnyomórészt fiatalok alkotják a hazaiak játékoskeretét, melynek átlagéletkora húsz év körül mozog. Csupán Németh és Gavroň tartozik a tapasztaltabbak kategóriájába. „A tavasszal jól teljesítő együttesünkből mindössze Láda távozott, aki ezentúl Magyarországon futballozik. A nyár folyamán erősítettük a csapaton belüli versenyhelyzetet. Szívó vendégjátéka befejeztével a garamkövesdiektől tért vissza hozzánk. Rajta kívül három újonccal, a belái Danislavval (Belá), Ivaničcsal (Pribeta) és Vargával (Nová Vieska) gyarapodtunk. Szeretnénk stabilizálni kollektívánkat, ezáltal elérni, hogy ne ismétlődjenek meg az utóbbi időszakot jellemző mentési manőverek. – adott számot az előkészületekről Bohumil Toběrný, a vendéglátók edzője. Megtudtuk, két védence ezekben a napokban sérülés miatt kihagyta az edzéseket, ám a nyitányon már ott lehetnek a kezdőcsapatban. „Tiszteljük az ellenfél erejét, ám nem titkoljuk, szeretnénk győzelemmel rajtolni” – fogalmazott a hazai tréner. A rutinos, felsőbb osztályokban is megfordult játékosokat felvonultató negyediek immár a nyolcadik évadot kezdik el a kerületi felsőházban. Tavasszal a negyedik helyen végeztek. A nyár elején csupán Valo (Piešťany) és Rossi (Skócia) távozott a kiváló képességű futballisták alkotta kollektívából, mely a Košovan, Rožník (mindkettő DAC) M. Molnár (SFM Senec) és Veselý (Moravany) alkotta kvartettel tovább erősödött. „A kánikulai napokban sem lazsáltunk. Hetente ötször edzettünk, szombaton és vasárnap előkészületi meccseket játszottunk. Pozitívumnak számít, hogy csatáraink megtalálták góllövő cipőjüket. Az előttünk álló évadban merész célokat tűztünk ki. Eldöntöttük, hogy harcba szállunk az elsőségért. Remélem, hogy számunkra sikeresen és szerencsésen alakul a mai délután és a párkányiak otthonában begyűjtjük a három pontot” – nyilatkozta lapunknak a szakemberek által is bajnokaspiránsok közé sorolt negyediek játékosedzője, Andrej Filip.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?