Nyolc felkészülési mérkőzés vár a szlovák csapatra a hoki-vb előtt

hoki

A szlovák hokiválogatott a következő hetek során nyolc felkészülési mérkőzést abszolvál a május 21-én rajtoló lettországi világbajnokság előtt, derült ki a Szlovák Jégkorongszövetség keddi sajtótájékoztatóján.

„Összesen nyolc felkészülési mérkőzés van tervben – tudatta Miroslav Šatan, a Szlovák Jégkorongszövetség elnöke. – A felkészülés első fázisában egy ötnapos tábort szervezünk, rögtön húsvét után. Ezen még csak nagyjából tíz olyan játékos fog részt venni, akiknek csapatai már befejezték szereplésüket az idei szezonban. Ezután néhány napos szünet után kezdődik meg hivatalosan is a felkészülésünk. Először egy 11 napos első szakaszt szervezünk, amely során kétszer a lettekkel, majd kétszer a németekkel is megmérkőzünk Pöstényben. A lettek elleni két mérkőzés valójában a februárban elhalasztott Kaufland Cup helyett kerül megrendezésre. Ha az első szakasznak vége, a játékosokat pár nap szabadot kapnak, majd április utolsó napjaiban nekivágunk a felkészülés utolsó részének. Itt további négy mérkőzés vár ránk: május első hetében kétszer az osztrákokkal mérkőzünk meg Pöstyénben, majd kétszer a csehek ellen Prágában.ˮ 

Šatan elárulta, a korlátozások, a tesztelések és az esetleges karantén miatt a válogatott már legalább egy héttel a május 21-én kezdődő világbajnokság előtt elutazik Rigába. 

Rendhagyó idők

„Az elmúlt időszak különösen bonyolult volt a válogatott számára. Több mint egy év után találkozhatnak újra a játékosok. Közben elmaradt egy világbajnokság, elmaradtak egyéb tornák, amikor pedig lehetőség lett volna egy vagy két mérkőzést lejátszani, akkor a klubok épp a járvány miatt elhalasztott mérkőzéseiket pótolták. Ezzel a problémával néztünk szembe november–december folyamán is, amikor bíztunk benne, hogy lejátszhatunk legalább egy mérkőzést, de sok klub akkor 5-6 meccses lemaradásban volt, így ez meghiúsult. Szintén problémát jelentett számunkra, hogy ha csak nagyjából három héttel korábban tudjuk meg, hogy az adott tornát törölték, akkor nagyon nehéz alternatív programot szervezni olyan rövid idő alattˮ – mutatott rá a sportvezető a rendhagyó körülményekre. 

Haščák érkezett

A keddi sajtótájékoztatón bejelentették Oto Haščák érkezését is a válogatotthoz. Az NHL-ben szereplő New York Rangers 57 éves játékosmegfigyelője ugyanebben a minőségben szerepel majd a szlovák válogatottnál is, emellett Miroslav Šatan asszisztense lesz. A korábbi csehszlovák, majd szlovák válogatott támadó fontos feladata lesz a játékosokkal való kommunikáció is.

„A Rangersnél a megfigyelőrendszernek köszönhetően tökéletes rálátásunk van az egész európai hokivilágra. Egy olyan alkalmazást használunk, amellyel bármelyik játékos teljesítményéről két-három nap alatt minden információ a rendelkezésemre áll. Ezt fel tudom használni a válogatottnál is, remélem, hogy a rálátásommal a nemzeti csapat segítségére lehetek – fogalmazott Haščák, aki hangsúlyozta a több szakaszosra tervezett felkészülés fontosságát. – Az adott szakasz végeztével mindig fel tudjuk majd mérni a behívott játékosok teljesítményét. Mindegyik új szakaszra új névsort fogunk hirdetni.ˮ 

Ramsay optimista

„Régóta beszélünk arról, hogy a válogatottnak szüksége lenne egy olyan erősítésre, mint Oto Haščák. Az ő személyében tökéletes segítség érkezett a csapathozˮ – mondta Craig Ramsay, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya, aki néhány napja érkezett meg Pozsonyba Miamiból. – A múltban mindig remek lehetőségünk nyílt behívni a válogatottba a fiatalokat és a tehetségeket, de ezúttal sokkal bonyolultabb helyzetben vagyunk, a körülmények miatt nehezebb figyelemmel kísérni az egyes játékosok teljesítményét. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha összedugjuk a fejünket, egy jó csapatot hozhatunk össze a vb-re. Mindegyik mérkőzésre győzelmi célokkal fogunk kiállni.ˮ

A szlovákok az orosz csapattal, Svédországgal, Csehországgal, Svájccal, Dániával, Fehéroroszországgal és Nagy-Britanniával kerültek egy csoportba a világbajnokságon. 

Érdekes

A felkészülés programja

Április 20. és 21., Pöstyén: Szlovákia– Lettország
Április 24. és 25., Pöstény: Szlovákia– Németország
Május 1. és 2., Pöstyén: Szlovákia–Ausztria
Május 6. és 7., Prága: Csehország–Szlovákia

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?