Novota vasárnap visszatérhet

<p>Novota János hiányzott a bécsi Rapid futballcsapatából a Ried elleni szombati győztes bajnokin (3:0). A 31 éves taksonyi származású kapussal hiányzása okáról beszélgettünk.</p>

Novota János csak egyéni edzéseket végezhetett a törökországi edzőtáborban, de azokba mindent beleadott(Fotó: az SK Rapid Facebook-oldala) Miért nem védett szombaton?Egy hónapja az edzésen egy kirúgást követően a bal combomban izomszakadást szenvedtem. Szerencsére gyorsan gyógyul a sérülésem, tíz nap után már futhattam is. A törökországi edzőtáborba is a többiekkel tartottam, de csak egyéni tréningeket végezhettem. Egyébként Schwechatban összefutottam a DAC-játékosokkal, mi akkor jöttünk meg Belekből, amikor ők mentek. Örülök, hogy mától már a csapattal edzhetek, s ha minden jól megy, akkor a vasárnapi, Admira elleni idegenbeli derbin már a kapuba állhatok. De persze nem akarom mindenáron elsietni a visszatérést… A Rapid kapujában legutóbb Marko Maric állt, s nem kapott gólt.A 19 éves horvát kapus az akadémiánk neveltje. Nem volt sok dolga, mert jól játszott a csapat, s a játék képe alapján a háromgólosnál nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Az őszi Austria elleni rangadón történt szurkolói rendbontás miatt feltételes pályabezárással büntették a Rapidot. Nem lesz abból baj, hogy a tavaszi nyitányon görögtüzeket gyújtottak a drukkerek?Biztosan nem. Nálunk ez már hagyományosnak számít. Szurkolóink a bajnoki meccsek előtt kérvényezik a görögtüzek használatát, amelyet rendre jóvá is hagynak nekik. A fanklubunk még azt is feltünteti, hogy a meccs melyik szakaszában jön a görögtűz. Ami az őszi, Austria elleni derbin történteket illeti, a vendégdrukkerek kezdték a rendbontást, rakétákat lőttek a szurkolóink közé. Végül salamoni döntést hozott a szövetség, a soron következő négy bécsi örökrangadót vendégdrukkerek nélkül kell rendezni. Az biztos, hogy az Austria otthonában nagyon fognak hiányozni a lelkes szurkolóink. Mi a célja a jelenleg a negyedik helyen álló Rapidnak tavasszal?A bajnokságban a második helyen akarunk végezni. Csak egy ponttal gyűjtöttünk kevesebbet, mint a listavezető Salzburg mögött álló Wolfsberger, biztosra veszem, hogy megelőzzük a riválisunkat, és teljesítjük a klubvezetés elvárásait. Az Osztrák Kupában már a legjobb nyolc között vagyunk, legalább a döntőig el szeretnénk jutni.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?