Novota büszke a Rapidra

<p>Egy milliméteren múlt &ndash; ilyen címmel jelent meg a meccsbeszámoló a Rapid Wien honlapján a Sahtar Donyeck elleni BL-selejtező visszavágójáról.</p>

A bécsiek 2:2-t játszottak idegenben az ukrán gárdával, de a Sahtar jutott tovább, mert az első meccsen 1:0-ra győzött. A mérkőzésről és a BL-selejtezősorozat tanulságairól Novota Jánossal, a bécsiek kapusával beszélgettünk.

A Rapid számára az utolsó percig élt az esély a BL-csoportkörbe jutásra, hiszen ha a Sahtar Donyeck elleni lvivi meccsen lőnek még egy gólt, ott lehettek volna a főtáblán. Hogyan látta a 2:2-es döntetlennel végződött meccset?

Azzal utaztunk Ukrajnába, hogy nyerni akarunk. Az első félidőben letámadtak minket a Sahtar játékosai, meg is szerezték a vezetést, de sikerült egyenlítenünk, aztán mi vezettünk 2:1-re. Sajnos a hazaiak gyorsan kiegyenlítettek. A második félidőben visszahúzódtak, próbáltak ellentámadásokra játszani, de az utolsó percekben nekünk volt két nagy helyzetünk…

Ön szerint hol úszott el a továbbjutás: a hazai, 1:0-ra elvesztett mérkőzésen vagy Lvivben?

Mindkettőn. Bécsben a Sahtar lőtt egy szerencsés gólt, a kapufától befelé pattant a labda, idegenben pedig az utolsó percben mi lőttünk egy kapufát, amiről kifelé pattant a labda. Ezek apróságok, de döntőnek bizonyultak. Viszont emelt fővel távozhattunk, tükörbe tudunk nézni. Az utolsó percig ott volt a remény, hogy bejussunk a BL-csoportkörbe, ami óriási dolog. Nagyon büszke vagyok erre a csapatra, és hogy ezt a mezt viselhetem.

Mit adott a Rapidnak az idei BL-selejtezősorozat? Óriási meglepetésre búcsúztatták az Ajaxot, és a Sahtarral is partiban voltak.

Megtapasztaltuk, hogyan kell játszani nyomás alatt, meg milyen az, ha olyan játékos játszik ellenünk, akinek egymagának nagyobb az értéke, mint nálunk az egész keretnek. Láttuk, hogy nemcsak játszhatunk velük, hanem igenis meg tudjuk nehezíteni a dolgukat, egyenrangú ellenfeleik lehetünk. Ez rengeteg önbizalmat adott a csapatnak.

A Rapid a tavalyi szünet után idén ismét az EL csoportkörében lesz érdekelt. Mik a célok?

Zoran Barisic vezetőedző azt mondta, az az elsődleges cél, hogy még tavasszal is játékban legyünk. Ehhez a csoport első két helyén kell végezni.

A Rapid a bajnokságot is remekül kezdte, hat meccs után 16 ponttal vezeti a tabellát. Mi a titkuk?

Nagyon jól összekovácsolódtunk. Bízunk magunkban és egymásban.

A bajnokságban két mérkőzésen is Strebinger állt a Rapid kapujában. Ez az edző filozófiája, hogy pihenteti a játékosait?

A most szombati bajnoki lesz öt hét alatt a kilencedik meccsem, és nem akármilyen meccsek ezek. Az edzővel megbeszéltük, hogy ha fáradt vagyok, akkor a másik kapust fogja beállítani. Egyértelműen leszögezte, hogy számára én vagyok az első számú kapus, és a többieket is ugyanúgy pihenteti, néha a csapatkapitány is csak a cserepadon kap helyet.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?