Novota a DAC kapusedzője lesz

Novota János
Dunaszerdahely |

Júliustól a DAC futballklub kapusedzője lesz Novota János, akinek januárban aortatágulás miatt be kellett fejeznie aktív pályafutását. A 34 éves kapus már nagyon várja az együttműködést egykori klubjával.

Novota pályafutása egyik csúcspontját élte át a DAC-ban, ahol az egyik legnagyobb közönségkedvenc volt, ezrek skandálták a nevét. Később a görög Panszerraikoszban, majd a bécsi Rapidban folytatta karrierjét, az osztrák fővárosban is nagyon megszerették, és a klub legendái között tartják számon. Innen a válogatottba is bekerült, négy meccsen lépett pályára. Tavaly nyáron igazolt Debrecenbe, ott azonban rögtön az első edzésén megsérült, utána már csak epizódszerepet kapott, januárban pedig kiderült, hogy vissza kell vonulnia.

Az aortatágulás lehetetlenné teszi számára a profi sporttal járó megterhelést, de Novota már akkor is mondta, annak nincs akadálya, hogy edzőként dolgozzon.

„Márciusban találkoztam Németh Krisztiánnal Dunaszerdahelyen, megmutatta nekem az akadémiát, és érdeklődött, mit tervezek a jövőben. Ezután jelentkezett Martin Raška és Martin Matlák, a DAC két kapusedzője, és felvetették, hogy dolgozhatnék a klubnál. Több héten át kommunikáltunk, a vezetőséggel is megegyeztem. Nagyon köszönöm a lehetőséget, sokat jelent ez nekem. Hosszú ideig voltam már foci nélkül, hiányzott, hogy a pályán legyek” – mondta lapunknak Novota.

A taksonyi származású kapus bizonyos korosztályokkal fog foglalkozni a DAC-on belül, de ezt egyelőre nem akarta konkretizálni. „Az a legfontosabb, hogy a gyerekek élvezzék az edzéseket. Ne úgy vegyék, hogy ez valami kötelesség, hanem egy hivatás. Biztos vagyok benne, hogy fejleszteni tudom majd őket, de én is sokat tanulhatok tőlük. Az edzősködés azért más tészta, mint amikor magam álltam a kapuban – magyarázta Novota, akinek van már némi tapasztalata az edzősködésről is. – Még a DAC-ban egy fél éven át edzettem az utánpótláscsapatok kapusait, és a Rapidban is volt néhány alkalom, amikor a fiatalokkal foglalkoztam.”

Novota a DAC-on belül végzett munkája mellett saját kapusiskolát is tervez indítani Békén. „Az a célom, hogy Dunaszerdahelytől kicsit távolabb is összeszedjem a tehetséges kapusokat, akikben van akarat, és aztán akár a DAC-ban is lehetne őket tovább nevelni. A két dolog tehát kiegészítené egymást” – tette hozzá Novota.

A hír hallatán valószínűleg repes a dunaszerdahelyi ifjú kapusok szíve, hogy klubjuk egykori ikonikus játékosának irányítása alatt készülhetnek. „Én nem tartom magam híresnek – hárította el a felvetést Novota. – Nyilván az ember változik, fejlődik, másképp lát dolgokat az évek során, de szerintem megmaradtam annak az embernek, aki voltam. Én azt szeretném, ha a gyerekek jól éreznék magukat az edzéseken, mert érdekli őket, és örömet okoz nekik a védés.”

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?