Nézze meg a norvég–magyar három döntő momentumát

<p>Egy gigavédés, a gól és egy norvégoknak meg nem adott tizenegyes. Ez mind kellett az oslói sikerhez, amely 44 év után Eb-részvételt eredményezhet a magyar válogatottnak.</p>

A norvégok masszívan kezdték a meccset, a 3. percben Király Gábornak óriási bravúrt kellett bemutatnia. Ha ez bemegy, könnyen lehet, hogy jön a szokásos forgatókönyv: megroggyan a csapat és kap egy zakót.

Ám szerencsére nem ez történt, megjött a csapat önbizalma, majd a 26. percben Kleinheisler László megszerezte a vezetést. Kleinheisler a lehető legjobban hálálta meg a bizalmat, első válogatott meccsén góllal mutatkozott be, s utána Bernd Storckhoz szaladt ki ünnepelni. Ha Budapesten nem rontja el a válogatott a visszavágót, akkor ezt a gólt a következő évtizedben még nagyon sokszor fogjuk ismételni.

A második félidő elejét megnyomták a norvégok, az 56. percben pedig akár 11-est is kaphattak volna. Elabdellaoui jobbról befutott a magyar tizenhatosra, Kádár métereken át rángatta mezét, a hazai játékos aztán el is terült. Talán túl teátrálisan – a meccset vezető angol Mark Clattenburg ugyanis nagyon határozottan mutatta, jöhet a kirúgás. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?