Nem Oroszországban lesz a BL-döntő

Bajnokok Ligája

Az ukrajnai helyzet eszkalálódása miatt az UEFA pénteken áthelyezi a Bajnokok Ligája döntőjét Szentpétervárról.

A BL-döntő a 68 ezer férőhelyes szentpétervári Gazprom Arénában lett volna május 28-án, de Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke péntekre összehívta a végrehajtó bizottság „rendkívüli ülését”, hogy megerősítse a mérkőzés áthelyezésére vonatkozó döntést. Az Európai Parlament arra kérte az UEFA-t, hogy változtassa meg a helyszínt és az orosz városokat mellőzze. Közben a lengyel, a svéd és a cseh labdarúgó szövetség közös közleményben jelezte, hogy szerintük Oroszország nem lehet házigazdája az idei világbajnokság márciusi pótselejtezőinek. A három szövetség azért fordult az UEFA-hoz és a FIFA-hoz, mert az orosz válogatott március 24-én a lengyel csapatot fogadná pótselejtezőn, a győztes pedig öt nappal később a svéd-cseh mérkőzés továbbjutóját látná vendégül a részvételért. „A katonai eszkaláció súlyos következményekkel jár. Jelentősen csökkenti a nemzeti labdarúgó-válogatottjaink és a hivatalos delegációink biztonságát” – indokolta a kérését a három szervezet, ami azt várja a FIFA-tól és az UEFA-tól, hogy azonnal reagáljon a történtekre és álljon elő alternatív helyszínjavaslatokkal. (444)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?