Napokon belül megszüntetheti az oroszok felfüggesztését a NOB

dopping
Moszkva |

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egy orosz tagja szerint a NOB még a héten feloldhatja az orosz bizottság felfüggesztését, mely miatt az ország sportolói nem szerepelhettek saját zászlajuk alatt a vasárnap véget ért phjongcshangi téli olimpián.

Samil Tarpiscsev a RIA hírügynökségnek beszélt arról, hogy a számukra kedvező NOB-döntés a folyamatban lévő doppingellenőrzések lezárulta után várható.

"A jégkorongozók és a síelők mintáinak eredményére várnak. Amennyiben nem lesz probléma, az Orosz Olimpiai Bizottság visszahelyezéséről szóló döntés automatikus lesz" - jegyezte meg Tarpiscsev.

Az államilag irányított doppingrendszer miatt a NOB december 5-én függesztette fel az Orosz Olimpiai Bizottságot, egyúttal kizárta a phjongcshangi játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását, "Olimpiai Sportolók Oroszországból" (OAR) megjelöléssel. Ez a jelzés szerepelt az öltözékükön, s aranyérmeseiknek, a műkorcsolyázó Alina Zagitovának és a férfi jégkorongozóknak az olimpiai himnuszt játszották el az eredményhirdetésnél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?