„Mosoly van” a komáromi kosarasoknál

MBK Rieker Com-therm

Remek, 8/1-es sorozattal maga mögött várhatja a Szlovák Kupa kassai, holnap kezdődő nyolcas döntőjét a komáromi férfi-kosárlabdacsapat.

A bajnokság 24. fordulójában meglepetésre az alsóházba tartozó pozsonyi Karlovka legyőzte a komáromiakat, akik akkortól kezdve megtáltosodtak. Nyolc győzelem mellett csak egyszer szenvedtek vereséget, és szép lassan utolérték a tabellán az ötödik helyezett Svitet.

„Korábban nagyon sok sérülés sújtott bennünket, lassan viszont már nem 3-4, »csupán« 1-2 játékosunk hiányzik a meccsekről. Eléggé megéreztük két kulcsemberünk, Bowman és Tomic távollétét, nem mindegy, hogy őket kell-e pótolni vagy másokat” – mondta lapunknak Paulík József, az MBK Rieker Com-therm csapatának menedzsere.

Ráadásul a keretben kisebb személycserék is történtek, a hozzájuk fűzött reményeket be nem váltó Boris Belavý és Mise Diminic Zsolnára távozott, érkezett viszont Nenad Miloševič, és a napokban egy amerikai centert is várnak a klubba. „Nešóval Handlován már játszottam együtt egy fél évet, így nem volt nehéz megszoknom a stílusát. 34 éves, tapasztalt irányító, aki jól tudja változtatni a játék ritmusát” – jellemezte csapattársát az Új Szónak Ladislav Stojanov, a komáromiak játékosa.

A magyarul remekül beszélő „Laci” szerint a jó sorozatnak köszönhetően sokkal jobb a hangulat az öltözőben. „Mosoly van. Nem is tudom, melyik győzelmünk volt a nagyobb élmény, a kassaiak, az Inter vagy a privigyeiek legyőzésének is megvolt a maga története. Talán a bányászvárosiak elleni meccs volt a legemlékezetesebb, mert a lelátón is nagy szurkolói párbaj zajlott, a pályán pedig csak a hosszabbítás döntött a javunkra. Szeretnénk így folytatni a Szlovák Kupában is, ahol minden meccs különleges, mert ha kikapunk, csomagulhatunk, ha nyerünk, újabb ki-ki meccs jön, ami általában a playoffban megszokott stílust idézi. Mindenki mindent belead már a negyeddöntőben, aztán meglátjuk, mit hoz a lévaiak elleni találkozó ezúttal semleges pályán, Kassán” – vázolta Stojanov.

Merthogy a szezon eddigi négy bajnokiján viszonylag simán érvényesült az „én házam az én váram” tétel a két csapat viszonylatában. Legutóbb Léván nyertek a Patrióták 88:64-re – ez volt a komáromiak emlegetett jó szériájának egyetlen botlása.

„Sajnos az Inter ellen megsérült Hoferica valószínűleg nem lesz bevethető, mint ahogy a Svit ellen harcképtelenné vált Miloševič sem. Ők nagyon fognak hiányozni, ezért az az első számú célunk, hogy végighajtsuk, -küzdjük a negyeddöntőt. A hangsúly mindenképpen azon van, hogy a kupaküzdelmek utáni szabad héten összerázódjunk, és a közelgő playoffra valóban kész csapatunk legyen” – tette hozzá Paulík.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?